Митове и факти за избелването на зъби

Митове и факти за избелването на зъби

 

В днешни дни съществуват много варианти човек да подобри вида на усмивката си. Преди години денталните кабинети бяха единственото място, което хората посещаваха само в голяма нужда, или да поддържат минимално ниво на зъбното здраве. Модерните ортодонти предлагат богат набор от методи за пълна променя на вида на усмивката ви.

Когато става въпрос за състоянието на зъбите нии, едва ли има някой, който е напълно доволен. Погледнете в огледалото, усмихнете се и ще забележите поне една-две неизящности, които влошават общото впечатление от зъбите. Знаейки, че хората ще забележат тези недостатъци вие не се чувствате напълно спокойно разговаряйки с тях.

zubi

В крайна сметка, всички ние си създаваме впечатление за някой още в първият момент, когато го видим и когато усмивката е бяла и изкряща, разбираме, че човека полага грижи за себе си и се гордее с вида си.
Често хубавата усмивка и добре подредените зъби могат да бъдат съсипани поради по-тъмният цвят на емайла. Храната и напитките също могат да потъмнят зъбите, както и пушенето, или недостатъчно добрата хигиена. С течение на годините белотата на зъбите също губи своята сила, а понякога, по-тъмният цвят е заложен генетично.
Ако искате да имате по-бели зъби, може да се изкушите да използвате различни начини и машинки в къщи, но ако искате да е наистина безопасно, бързо и ефективно, питайте ортодонта си за лазерно избелване на зъби. Има много митове свързани с избелването на зъби, но всъщност фактите са по-прости.

Мит: Болезнено е – въпреки, че някои избелващи процедури могат да засилят чувствителността на емайла на зъбите, ако болката е предизвикана от нетърпимостта към студ например, професионалният ортодонт би използват химикали, които ще сведат това до минимум.

избелването на зъби

Мит: Содата, солта и лимоновият сок могат да се използват като избелител за зъби – Въпреки, че содата може да премахне някои петна, всъщност не избелва зъбите, докато солта и лимоновият сок дори биха навредили на емайла.

Мит: Зъбите могат да се избелят независимо от възрастта – всъщност пациента трябва да има навършени осемнадесет години за да се подложи на такова лечение.

Мит: Лазерното избелване на зъби винаги води до страхотна холивудска усмивка. Някои хора си мислят, че зъболекарят може да направи зъбите им да изглеждат ослепителни, което често се вижда на червеният килим по време на филмови премиери. Всъщност истината е, че лечението променя нюанса на емайла. Важно е преди започване, пациента да се осведоми колко дълго ще продължи лечението и колко по-светли зъби може да очаква.

Ако се чувствате притеснени когато се усмихвате и искате да подобрите вида на устата си, консултирайте се с вашият зъболекар.

Автор

Подобни статии

Красива

За уморени къдрици – студено къдрене

Не бързайте със следващото къдрене И при най-добре направеното студено къдрене настъпва момент, в който къдриците се отпускат и „висят“. Фризурата вече не е в желаната линия, косата изглежда „уморена“. Случва

Здрава и красива

Как да бъдете по – фотогенични ?

  12 малки трика, които ще ви накарат да изглеждате по – фотогенични на снимки Празниците минаха и ето че настъпват онези тежки времена, в които всеки качва и споделя своя

Здраво тяло

Храните, които ще ви помогнат да спите по – добре

  Храните, които ще ви помогнат да спите по – добре Слагате маска за сън за да блокирате светлината, поставяте тапи за уши за да не чувате шумните съседи, опитвате

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.