Когато не ви върви или как да се отървете от лош късмет

Когато не ви върви или как да се отървете от лош късмет

 

 

Ако току що сте счупили огледало или пътя ви е минала черна котка, не се притеснявайте, на правилното място сте! Ако вие сте суеверен човек или пък просто не искате да поемате подобен риск, то следващите редове със сигурност ще са ви от полза. Предлагаме ви няколко съвета относно това как да се отървете от лош късмет. Ето за какво става дума:

1. Със сол – в много култури за солта се смята, че носи добър късмет. За да се отървете от лошия късмет, който съпътства живота ви всичко, което трябва да направите е да хвърлите щипка сол през лявото си рамо (внимание – хвърляне на сол през дясното рамо ще ви донесе още повече лош късмет). Друг вариант е да добавите две супени лъжици сол към вана с гореща вода и изкъпвайки се в солената вода да „пречистите” тялото си от лошия късмет. За да предпазите дома си от лош късмет поръсете с морска сол ъглите на всяка стая, както и под всеки прозорец.

 

2. Не изхвърляйте парчетата от счупеното огледало – ако ви се случи да счупите огледало поверията гласят, че никога не трябва да изхвърляте парчетата. Именно това ще определи съдбата ви и ще ви донесе лош късмет през следващите 7 години. Това, което може да предприемете е да съберете всички парчета и да ги строшите докато не станат на прах, след което да ги разпръснете във въздуха и да оставите на вятъра да ги отнесе.

лош късмет

3. Носете защитни амулети – малките защитни амулети са страхотен начин да отблъснете лошия късмет от живота си. Носете ги на верижка, гривна или просто ги поставете в джоба или портмонето си, така че да са постоянно с вас в ежедневието. Едни от най-често използваните късметлийски амулети са:

– ключ – за ключът като символ се смята, че носи късмет още от древни времена. Има поверие, че носенето на три ключа заедно ще ви помогне да отключите трите врати на щастието – богатство, здраве и любов.

– четирилистна детелина – носенето на четирилистна детелина под формата на талисман е популярен метод за „насърчаване” на добрия късмет произлизащ от келтската митология. Всяко едно от четирите листа символизира съответно богатството, славата, любовта и здравето.

– заешко краче – за заешкото краче под формата на талисман се смята, че носи късмет в много култури. Но тук не става дума за кое да е краче – амулета трябва да е от заден ляв крак на заек, като периодично трябва да го галите или потърквате за да активирате добрия късмет.

– подкова – за подковите се смята, че предпазват от така наречените „зли очи”, казано с други думи от вредното влияние на хора, които не ви желаят доброто. Окачете една подкова някъде в къщи, за да защитава дома ви или носете малка подкова на верижка, като се уверите че краищата и сочат нагоре – в противен случай късметът може да „избяга”.

 

4. Направете нещо добро – един от най-добрите начини да промените късмета и да подобрите кармата си е да започнете да вършите добри дела. По този начин вие ще компенсирате за всички лоши постъпки, които сте извършили през този или в някой от предходните си животи. Направете дарение за благотворителност, помогнете на човек в нужда (бедни възрастни хора, деца-сираци и т.н.) или каквото ви дойде на ум. Не забравяйте, че важно условие тук е вършейки тези добрини вие да го правите водени единствено от желанието да помагате на другите. Ако вашите добри дела са единствено с цел подобряване на кармата и улесняване на собствения ви живот, то тогава действието се анулира.

 

5. Избягвайте всякакви действия или обстоятелства, за които се смята, че носят лош късмет. Например:

– не отваряйте чадър, когато сте на закрито;

– не носете опали, освен ако не сте родени през октомври;

– никога не поставяйте обувките на масата (не вдигайте краката си върху масата);

– не преминавайте под стълба;

– счупеното огледало носи 7 години лош късмет;

– не изричайте на глас негативните си мисли, за да не предизвикате съдбата и те да станат реалност и т.н.

Автор

Подобни статии

Чу ли, че

Няколко различни приложения на пастата за зъби

  Няколко различни приложения на пастата за зъби Здрава и красива усмивката – това е, което може да получите от пастата за зъби. Но със сигурност не знаете, че тя

Свободно време

Интересни факти, които може да не знаете

  Знаете ли, че? Странно, но е истина – действителни факти, на които трудно ще повярвате. – Езикът на кита тежи колкото един слон. – По статистика от преди няколко

Любопитно

Вижте как да си направим цветен ключ

Вижте как. Необходими са ни само брокат, безцветен лак за нокти и ключ.    

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.