Какво представлява бялото течение

Какво представлява бялото течение

vagina-356193-e1351357709994На всяка  жена се е случвало поне веднъж в живота да има оплакване от „бяло течение“ или друго „течение“ от влагалището, но, за съжаление, не всяка обръща нужното и навременно внимание на този сериозен симптом .
Трябва да знаем ,че наличието на течение, без значение от количеството  и наличието му или липсата на други съпътстващи симптоми е „червена лампичка“, че има проблем с женската полова система, на който трябва да бъде  отстранен на време. Бялото течение, само по себе си, може да доведе до по- сериозни възпалителни заболявания на матката и яйчниците, особено ако не се му се обърне внимание и то хронифицира.
Какво в действителност представлява бялото течение? Има разлика  между бяло течение и нормална цервикална слуз.  Цервикалната слуз  осигурява нормалното овлажняване на влагалището е и естествената му защита и бариера. Също така, чрез ниските си стойности на pH под 4.5 осигурява нормално прикрепване на лактобацилите към най-външния слой – епитела и по този начин предпазва от различни инфекции. Трянва да сме наясно, че цервикалната слуз може да е с различно количество и консистенция, което се влияе от деня на месечния цикъл. Възможно е, при млади момичета в периода на полово съзряване да има свръхактивност на половите жлези, което да доведе до повишена секреция на цервикална слуз. За бяло течение може да се говори когато има обилна секреция от влагалището понякога с различен цвят от бял до жълтеникав или зеленикав и неприятна миризма,  съпроводена с парене,  парене, зачервяване в областта на гениталиите, понякога болки в кръста, обща отпадналост и дискомфорт. Изброените неприятни усещания може да се засилват по време или след полов акт.
Причината за тези симптоми е дисбактериоза – нарушен естествен баланс на микроорганизмите във вагиналната екосистема и промяна в нормалното pH. намалена е или липсва физиологичната вагинална микрофлора, вагиналният епител е увреден ,поради намаленото ниво на естрогени в резултат от патологична яйчникова функция и хормонален дисбаланс или наличието на патогенни микроорганизми. В една трета от случаите причинители са широко разпространените гъбички Candida. Други причини за бактериална вагиноза могат да бъдат анаеробни, трихомоназни , хламидиални , вирусни инфекции, прием на антибиотици или контрацептиви,диабет,стрес,честа употреба на тампони,лоша лична хигиена или ежедневно ползване на белъо тип „прашка“.
В тези случаи безразборното ползване на различни средства без значение дали са „бабини рецепти „ от билки или лекарства препоръчани от любезната аптекарка или такива, които е използвала ваша приятелка е не само  непрепоръчително и дори е забранено.  Задължително е посещението при гинеколог, който да ви прегледа и вземе влагалищен секрет за микробиологично изследване, за да се установи точният причинител, неговата чувствителност към различните медикаменти и да се избере най-подходящият за вас.
Колкото и красива да е една жена и колкото и добре да се облича, тя трябва да обръща внимание и на това , което е под дрехите и най-вече на интимната област. Добрата хигиена там е задължителна. Трябва да запомним, че тази част от тялото се нуждае от специални ежедневни грижи, които да осигурят не само чувството на комфорт, но и да ни предпазят от различни инфекции. За тази цел е много важен е избора на подходящ продукт за ежедневна употреба. Измиването не трябва да е с обикновени сапуни, които нарушават баланса и нормалното pH, допринасяйки за възникване на инфекции и бяло течение, а със специални утвърдени медицински продукти  под формата на измивен лосион , пяна или гел според предпочитанията!

Автор

Подобни статии

Здраво тяло

Какво е глутен и крие ли рискове за здравето ни

  Какво е глутен? Във времена, когато за храненето се говори като начин за осигуряване и поддържане на здравето, задължително трябва да обърнем внимание на глутена. Глутенът е неспецифичен протеин,

Красива

Лесна и ефектна прическа за повод или всеки ден

Омръзнало ви е от скучната конска опашка, но ви е твърде топло да седите със спусната коса? Предлагаме ви лесна и ефектна прическа, която с малко упражнения ще можете да

Здрава и красива

Полезни храни за косата и ноктите

  Всяка  жена иска да изглежда красива и да привлича погледите на всичко около нея. Не е тайна, че нещата, които се забелязват най-много от хората са косата и ноктите.

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.