Каква елха да си купим за Коледните и Новогодишни празници

Каква елха да си купим за Коледните и Новогодишни празници

 

А вие направихте ли своя избор?

Празниците наближават със страшна сила, така че съвсем спокойно можем да обявим сезона на предколедното суетене за открит! Да, подготовката за празничните дни никак не е лесна (особено за дамите) и е свързана с вземането на много и различни решения – „Какво ще нося в празничната вечер?”, „Какви подаръци да избера?”, „Какво да сготвя?” и какво ли още не… Въпросът за това каква елха ще изберете тази година също е на дневен ред и чака своя отговор. Тъй като знаем, че имате достатъчно други въпроси за решаване, нека ви помогнем поне в този избор. Вариантите, с които разполагате са три: изкуствена елха, отрязана елха или жива елха в саксия.

Изкуствена елха

real-christmas-trees-rrpwgzdf

Кои са предимствата на изкуствената елха? На първо място изкуствените елхи се предлагат във всякакви размери, така че ако пространството ви е ограничено, но държите на коледния дух, една малка изкуствена елха е много добра идея. Освен това те са по – леки, по – практични, по – компактни и лесни за сгъване (разглобяване) и прибиране. Изкуствените елхи са добър вариант и когато в къщата има малко дете – игличките им не са толкова твърди и остри, както тези на истинските борове. Въпреки че са изработени от пластмаса (което не е екологично чист материал) изкуствено създадените елхи могат да бъдат ползвани многократно (около 5 години), което от своя страна ще спаси поне няколко дръвчета. И на последно място, но не и по важност поставяме факта, че около изкуствената елха винаги е чисто, за разлика от естествените елхи, чиито иглички постоянно падат и изискват редовно почистване.

Отрязана елха  или жива елха в саксия

Най – често срещания аргумент против изкуствените и в полза на естествените елхи е следния: „Ама друго си е да ти ухае на елха”. Действително отсечената или елхата в саксия ще придадат на Коледата боров аромат, което не е за подценяване. Усещането за домашен уют и топлина, което носят естествените елхи, никога не може да бъде сравнено с усещането, което носи елхата от пластмаса. Според статистиката отсечените елхи все още си остават един от най – предпочитаните от хората варианти – всяка година в България се отсичат около 150 000 дръвчета (което може би е по – скоро аргумент против отрязаните елхи…). За да се запази по – дълго свежия вид на отсечената елха е препоръчително да бъде поставена в помещение, което не се отоплява денонощно.

елха

Елхите в саксия са сравнително по – скъпи от отсечените, което ги прави по – малко предпочитан вариант от българите. Но пък това е може би най – екологичния начин да украсим Коледата си. Освен това елхата в саксия също може да съпровожда празника няколко поредни години, след което може да си я засадите в двора, в междублоковото пространство или където решите. Важното е, че по този начин вместо да отнемете ще дадете живот на едно дръвче.

 

Хм, всъщност помогнахме ли ви или ви затруднихме още повече… J

 

Автор

Подобни статии

Любопитно

Как да съхраняним подправките – замразяване

  Съхраняване на подправки – сушене При приготвяне на ястие вземете предвид, че когато подправките са сушени са по-концентрирани на вкус и аромат от прясно замразените. Правилото е 1 с.л.

Свободно време

Как да изберем наргиле за подарък

Наргилето може да бъде един чудесен, идеен и личен подарък за всякакъв повод. Дори и без повод. Днес на пазара има всякакви видове наргилета, така че бързо и лесно можеш

Любопитно

8-те натурални имуностимулатори на д-р Оз

  За да укрепите имунитета си не е нужно много! Някои от най-добрите естествени имуностимулатори могат да бъдат открити в местните магазини, аптеки или дори в собствената ви кухня. На вашето

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.