Как се отразява бременността върху женската красота  (част 1 – кожата ни)

Как се отразява бременността върху женската красота (част 1 – кожата ни)

  

Коя жена е красива? Твърде относително понятие е женската красота… всеки отделен индивид (независимо мъж или жена) има различни разбирания и асоциации за „красиво”, така че доста трудно е да поставим определени рамки на изяществото. Все пак съществуват някои общоприети норми, за това какво трябва да притежава една жена, за да носи наслада на мъжкото, а защо не и на женското око. Каквото и да си говорим главен критерий за определяне на женската красота си остава мъжкото мнение, а според голяма част от мъжете красотата се изразява в неща, като блестяща здрава коса, равен и изчистен тен на лицето, красива искрящо бяла усмивка, тяло с изваяни форми и мека кожа, симетрия на чертите на лицето и т.н.

Бременността е период от живота на жената, в който искаме или не, настъпват доста промени с нашето тяло, както вътрешни, така и външни. Неизменно бременността се отразява и върху всички тези фактори (коса, кожа, зъби, нокти, тяло), определящи женската красота.

Как се отразява бременността върху кожата ни. Доста често при бременните жени се наблюдава изсъхване и дехидратация на кожата. За да избегнем това е необходимо редовно да ползваме качествени хидратиращи кремове. В днешно време това не е трудно, на пазара се предлага достатъчно голямо разнообразие от продукти.

как се отразява бременността

Също така е възможна появата на кафеникави пигментни петна по тялото, особено при жените с по – тъмен тен на кожата. Не се изненадвайте ако забележите и кафеникава черта по средата на корема, започваща от пъпа и слизаща до областта на срамната кост. Тази нехарактерна пигментация на кожата по различни части от тялото е напълно нормална и не е нещо, за което да се тревожите. Обикновено след раждането изчезва от само себе си, като периода, в който се случва това е индивидуален. При някои жени може да отнеме повече време, при други по – малко.

ID-100147953

Белезите от стари рани също може да се изменят. Възможно е да променят цвета си, да станат по – плътни, по – чувствителни или по – червеникави. Отново това не е повод за притеснение. След раждането нещата ще се нормализират.

Стриите са може би най – неприятни. Появяват се при повече от 50% от жените поради рязкото качване на тегло през периода на бременността, обикновено в областта на гърдите, корема или бедрата. За съжаление с този проблем е доста трудно да се справим и твърде често се оказва непреодолим. Съществуват методи за лечение, но до колко дават резултат е спорно… разбира се, с времето стриите избледняват и стават по – малко забележими, но структурата им остава ясно изразена.

ID-10044684

Photos

Автор

Подобни статии

За децата

Предизвикателството да възпитаваш сама…

  Предизвикателството да възпитаваш сама…   Според проведени проучвания в Германия се оказва, че всяко пето дете се отглежда от само един родител, като най – често това е майката.

За майките

Преходни храни за деца след 9 – 10-месечна възраст и храни при диария

В следващите редове ще ви представим две рецепти на здравословни храни, за деца на възраст над 9 – 10 месеца, както и някои диетични храни при разстройство, което е често

За децата

Как да изберете подходящите детски играчки за деца

Как да изберем детски играчки? На пръв поглед да изберем играчки за деца може да ни се стори сравнително лесна задача, но всъщност не е точно така. Когато избираме внимателно

3 коментара

  1. YO
    август 31, 20:08 Reply
    Полезна статия. Относно стриите чувам от доста "бивши" бременни, че не е трудно да се предпазиш от появата им като използваш масла и продукти против стрии. Трудно е при вече налични - мисля че няма избавяне от тях. Така че, в случая превантивните мерки са най-важни.

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.