Как се отразява бременността върху женската красота  (част 1 – кожата ни)

Как се отразява бременността върху женската красота (част 1 – кожата ни)

  

Коя жена е красива? Твърде относително понятие е женската красота… всеки отделен индивид (независимо мъж или жена) има различни разбирания и асоциации за „красиво”, така че доста трудно е да поставим определени рамки на изяществото. Все пак съществуват някои общоприети норми, за това какво трябва да притежава една жена, за да носи наслада на мъжкото, а защо не и на женското око. Каквото и да си говорим главен критерий за определяне на женската красота си остава мъжкото мнение, а според голяма част от мъжете красотата се изразява в неща, като блестяща здрава коса, равен и изчистен тен на лицето, красива искрящо бяла усмивка, тяло с изваяни форми и мека кожа, симетрия на чертите на лицето и т.н.

Бременността е период от живота на жената, в който искаме или не, настъпват доста промени с нашето тяло, както вътрешни, така и външни. Неизменно бременността се отразява и върху всички тези фактори (коса, кожа, зъби, нокти, тяло), определящи женската красота.

Как се отразява бременността върху кожата ни. Доста често при бременните жени се наблюдава изсъхване и дехидратация на кожата. За да избегнем това е необходимо редовно да ползваме качествени хидратиращи кремове. В днешно време това не е трудно, на пазара се предлага достатъчно голямо разнообразие от продукти.

как се отразява бременността

Също така е възможна появата на кафеникави пигментни петна по тялото, особено при жените с по – тъмен тен на кожата. Не се изненадвайте ако забележите и кафеникава черта по средата на корема, започваща от пъпа и слизаща до областта на срамната кост. Тази нехарактерна пигментация на кожата по различни части от тялото е напълно нормална и не е нещо, за което да се тревожите. Обикновено след раждането изчезва от само себе си, като периода, в който се случва това е индивидуален. При някои жени може да отнеме повече време, при други по – малко.

ID-100147953

Белезите от стари рани също може да се изменят. Възможно е да променят цвета си, да станат по – плътни, по – чувствителни или по – червеникави. Отново това не е повод за притеснение. След раждането нещата ще се нормализират.

Стриите са може би най – неприятни. Появяват се при повече от 50% от жените поради рязкото качване на тегло през периода на бременността, обикновено в областта на гърдите, корема или бедрата. За съжаление с този проблем е доста трудно да се справим и твърде често се оказва непреодолим. Съществуват методи за лечение, но до колко дават резултат е спорно… разбира се, с времето стриите избледняват и стават по – малко забележими, но структурата им остава ясно изразена.

ID-10044684

Photos

Автор

Подобни статии

За майките

Как да направим детската стая уютно и приятно място

  Всички родители искат детската стая да е уютно и приятно място. Обзавеждането й може да бъде забавно, но това в никакъв случай не е лека задача. Все пак има неща,

За децата

Нощното напикаване при децата. Как да се справим?

  Нощното напикаване и един доста често срещан проблем при децата на възраст около 3-4 години. Той дори се смята за нещо нормално и нетревожно, тъй като децата все още

За децата

Как да изберете детски дрехи за учебната година

  С началото на учебната година идва грижата по закупуване на много нови неща за децата – дрехи, раница, тетрадки, учебници. Ако имате достатъчно време и не се налага да

3 коментара

  1. YO
    август 31, 20:08 Reply
    Полезна статия. Относно стриите чувам от доста "бивши" бременни, че не е трудно да се предпазиш от появата им като използваш масла и продукти против стрии. Трудно е при вече налични - мисля че няма избавяне от тях. Така че, в случая превантивните мерки са най-важни.

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.