Как да планираме сватбата на мечтите си

Как да планираме сватбата на мечтите си

Как да планираме сватбата на мечтите си

Сватбата е най-вълнуващото преживяване за много жени, но тя също така не рядко се превръща в източник на напрежение. За да избегнете този момент, се нуждаете от ефективна организация, която да ви даде усещането, че държите нещата под контрол.

Стъпка 1: Бюджет, график, документация

да планираме сватбата

1.Задаване на бюджет: Важно е да спазвате определен бюджет и да запазите желанията си реалистични. Въпреки че сватбата е един много специален ден от живота ви, това не е извинение да фалирате. Напомняйте си, че има и още много прекрасни поводи за празнуване по време на съвместния ви живот, които не искате да помрачите с дългове.

·         Стремете се никога да не надвишавате сумата, определена за сватбата. И все пак, бъдете гъвкави и готови да преразгледате бюджета при нужда. Винаги може да намалите средствата за нещата, които не са толкова важни и да дадете приоритет на други.

·         Възможно е родителите ви да искат да платят част от разходите за сватбата и това да облекчи бюджета ви. Въпреки това, не ги натоварвайте излишно. Попитайте ги колко могат да отделят и се придържайте към тавана на бюджета.

2. Направете график на сватбата: Започнете с календар с помощта на който разработете разумен график в зависимост от времето, което имате.

  • Не изпадайте в паника, ако не разполагате с цяла година за организиране на сватбата. Можете да имате страхотна сватба и за 3 месеца.
  • Основният проблем е запазване на място за сватбения прием. На някои места се налага да се чака с месеци. Ако не успеете да се уредите с дата в любимото ви заведение, помислете за други алтернативи.

сватбена рокля

3. Сватбен софтуер: Ще се наложи да държите нещата изкъсо и да наблюдавате какво се случва с предварителното планиране. Също така, трябва грижливо да събирате фактури, разписки, снимки от желаната декорация, облекло, сватбени рокли, рокли за шаферките, инструкции и прочие. Може да използвате сватбен софтуер за планирането на сватбата си.

Стъпка 2: Дата за сватбата, запазване на ритуална зала за сключване на брак, покани

венчални халки

  1. Голяма или малка сватба? Поговорете с вашия годеник дали ще организирате голямо тържество, или нещо по-скромно. Също така да определите, колко хора ще присъстват, броя на шаферките.
  2. Определяне на дата за сватбата: Помислете кога ще е най-удобно на най-близките ви хора, за да могат да присъстват, кога е свободна залата, която сте избрали за приема. Ако предупредите навреме приятелите си, те ще направят всичко възможно, за да се освободят за деня на сватбата ви.
  3. Списък с гостите: Определете списъка с гостите и изпратете покани до всички най-малко 2 месеца преди събитието.
  4. За да бъде легитимен бракът ви, трябва да го сключите в една от ритуалните зали на населеното място, в което живеете. 30 дни преди исканата дата трябва да подадете заявление за сключване на брак в общината. Подава се и декларация, че не съществуват закони причини да не сключите този брак, уточнявате дали искате да си смените фамилията, както и кои ще са кумовете.

Стъпка 3: Сватбена рокля, аксесоари, брачни халки

  1. Сватбената рокля: Проучете различни идеи за закупуване на готова рокля, поръчка или под наем. Не е нужно да се придържате към традициите и да купувате рокля, която няма да облечете никога повече. Помислете дали ще има воал, какъв модел ще са обувките, какви ще са роклите на шаферките.
  2. Брачните халки: Дали са от сребро, злато, платина и т.н. решавате вие. Хубаво е да си поръчате свой уникален модел, който да гравирате от вътрешната страна, но може и да се спрете на готови халки.

покана за сватба

Стъпка 4: Музика, видео, снимки

  1. Наемете фотограф, за който знаете, че е добър. Попитайте приятелите си за препоръки. Те вероятно ще ви помогнат да изберете доказан професионалист.
  2. Помислете дали ще наемете оркестър, група, DJ.

булчинска рокля

Стъпка 5: Сватбено меню

Решете какъв вид храна и освежителни напитки ще бъдат сервирани на сватбата ви. Опитайте се да намерите златната среда между това, което ще зарадва гостите ви, и това, което можете да си позволите.Изборът на сватбена торта е по-вълнуващ. Преди да поръчате, трябва задължително да я дегустирате. Хубаво е да имате 8-10 примерни торти, от които да изберете.

Стъпка 6: Транспорт

Изберете подходящ транспорт. Някои двойки предпочитат класически автомобили, други – лимузини, трети – каляски. Някои семейства държат на традиционната украса на превозното средство, така че ако имате хубава кола в гаража, не е задължително да наемате друга.

honey-moon

Остава да ви пожелаем весело прекарване и дълъг и щастлив семеен живот!

Автор

Подобни статии

За нас

Да направим мъжа до нас щастлив

Всяка жена се страрае  да бъде перфектната приятелка, съпруга и майка  и да направи мъжа до себе си щастлив. Ключът към дълготрайната връзка е споделеното щастието на двамата партньори. Повечето жени

За мен

Подготовка за съблазън на мъжа на мечтите ни

Всяка жена иска да бъде привлекателна в очите на мъжа, когото си е харесала. Често се случва да не можем да приковем неговото внимание и започваме да умуваме как точно

Любов и секс

5 нови трика, които ще заздравят брака ви

  5 нови трика,  които ще заздравят брака ви Романтичното бягство до някое приказно кътче от нашата планета не е единствения начин да върнете тръпката в отношенията със съпруга си

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.