Как да направим детската стая уютно и приятно място

Как да направим детската стая уютно и приятно място

 

Всички родители искат детската стая да е уютно и приятно място.

Обзавеждането й може да бъде забавно, но това в никакъв случай не е лека задача. Все пак има неща, с които трябва да се съобразите, когато избирате интериора за стаята на вашия малчуган. Цветове, мебели, картини, разположение и още много неща, зависят не само от това дали си имате малко момченце или момиченце, защото всичко трябва да е направено така, че на детето да му е уютно и безопасно.

детската стая

Разбира се, за да осигурите подходяща атмосфера в детската стая, трябва да се съобразите и с предпочитанията на вашето дете, особено ако то е по-голямо. Вашата основна функция е да направлявате детето, да му давате обективни насоки и наставления, но и да му позволите да направи свой собствен избор. Затова съобразете обзавеждането на стаята с това какво харесва, какви са му хобитата, любимите цветове и предмети.

Детската стая е мястото, където вашето малко съкровище прекарва много време във весели игри и различни занимания.  То трябва да се чувства спокойно и уютно, същевременно да му бъде приятно и забавно.

educative-kids-room-design-ideas-1

На първо място се съобразете с това подредбата да бъде удобна за детето. Нека местата, където са разположени по-необходимите неща да бъдат на ниско, за да са  леснодостъпни. Това не само ще улесни вашето дете, но и така ще се научи да бъде по-самостоятелно още от малко.

Много е важно да помислите и за сигурността в стаята. Малките деца са много любопитни, обичат да пипат и пробват всичко, така че бъдете много внимателни. Не поставяйте остри и стърчащи предмети, в които детето може да се удари или набоде, не оставяйте открити контакти и опасни електрически уреди.

beautiful-children-room-ideas

Създайте една приятна и забавна атмосфера в детската стая, като разнообразите стените с рисунки или цветни тапети. Най-добрата украса са нещата, изработени или нарисувани от вашето дете, както и отличия и награди, спечелени също от него.

Добре е да се избират такива цветове, шарки и картини за стаята, които радват детето и му дават усещане за спокойствие и радост. Психолозите съветват да се използват топли и светли нюанси на жълтото, розовото и бледо синьо.  Хубаво е също така, в стаята да има отделен кът, където то да си играе и да прекарва повече време.

За уют през нощта може да поставите самосветещи елементи. Заложете на удобната и лека светлина. Нощни лампи и подходящи електрически ключове, които да помагат на детето в използването на светлината.

За предпочитане е мебелите в детската да са светли и с меки, закръглени форми. Всичко тежко, тъмно и огромно потиска енергията на подрастващото дете.

great-children-rooms-2

Не поставяйте прекалено скъпи и едноцветни мебели, тъй като децата обичат да играят, спонтанни са и едва ли ще опазят всички предмети и мебели в стаята.

Леглото на детето трябва да е единично и да е долепено до стената, за да може да има опора. Не трябва да поставяте надвиснали шкафове и рафтчета, особено над главата на спящия малчуган.

Не е за предпочитане да изберете за детска стая най-малкото помещение в дома ви.

Ако условията на живот ви го позволяват, най добре осигурете за детето по-голяма стая. Това ще ви избави от много проблеми в бъдеще. Защото детската стая е място не само за игра, но и за учене, за почивка, за гости и т.н.

Избирайте детската стая и нейното обзавеждане много внимателно, защото е от голямо значение за детето  – там то се развивива не само физически, но и емоционално. Удобството и сигурността  са на първо място, след което идва възможността за игра и забавление.

Ако стаята на вашия малчуган е пригодена практично, безопасно и разбира се, приятно и комфортно, той ще имат най-добрият старт за своето правилно развитие, а вие ще бъдете спокойни и щастливи родители.

 

Автор

Подобни статии

Без категория

7 Тенденции при Банските Костюми от две части ДВЕ ЧАСТИ ЗА 2015та

Какви тенденции при Банските костюми ни поднася 2015та? Хитовите тенденции за летния сезон на 2015-та при банските костюми от две части са моделите, вдъхновени от ретро стила, както и тези

Модерен дом

Виж как да си направиш уникална мебел

Виж как да си направиш уникална мебел от стар, изсъхнал пън. Колкото по-стар и чепат, толкова по-добре. За да го изчистиш от белещата се кора и други излишни власинки използвай

За бебето

8те най-чести здравни проблеми при бебетата. Съвети

  Скъпи майки, преди всичко нека не забравяме, че ако детето ни е болно, неминуемо трябва да бъде прегледано от педиатър. Следващите съвети ще ви помогнат единствено да реагирате адекватно в

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.