Как да направим детската стая уютно и приятно място

Как да направим детската стая уютно и приятно място

 

Всички родители искат детската стая да е уютно и приятно място.

Обзавеждането й може да бъде забавно, но това в никакъв случай не е лека задача. Все пак има неща, с които трябва да се съобразите, когато избирате интериора за стаята на вашия малчуган. Цветове, мебели, картини, разположение и още много неща, зависят не само от това дали си имате малко момченце или момиченце, защото всичко трябва да е направено така, че на детето да му е уютно и безопасно.

детската стая

Разбира се, за да осигурите подходяща атмосфера в детската стая, трябва да се съобразите и с предпочитанията на вашето дете, особено ако то е по-голямо. Вашата основна функция е да направлявате детето, да му давате обективни насоки и наставления, но и да му позволите да направи свой собствен избор. Затова съобразете обзавеждането на стаята с това какво харесва, какви са му хобитата, любимите цветове и предмети.

Детската стая е мястото, където вашето малко съкровище прекарва много време във весели игри и различни занимания.  То трябва да се чувства спокойно и уютно, същевременно да му бъде приятно и забавно.

educative-kids-room-design-ideas-1

На първо място се съобразете с това подредбата да бъде удобна за детето. Нека местата, където са разположени по-необходимите неща да бъдат на ниско, за да са  леснодостъпни. Това не само ще улесни вашето дете, но и така ще се научи да бъде по-самостоятелно още от малко.

Много е важно да помислите и за сигурността в стаята. Малките деца са много любопитни, обичат да пипат и пробват всичко, така че бъдете много внимателни. Не поставяйте остри и стърчащи предмети, в които детето може да се удари или набоде, не оставяйте открити контакти и опасни електрически уреди.

beautiful-children-room-ideas

Създайте една приятна и забавна атмосфера в детската стая, като разнообразите стените с рисунки или цветни тапети. Най-добрата украса са нещата, изработени или нарисувани от вашето дете, както и отличия и награди, спечелени също от него.

Добре е да се избират такива цветове, шарки и картини за стаята, които радват детето и му дават усещане за спокойствие и радост. Психолозите съветват да се използват топли и светли нюанси на жълтото, розовото и бледо синьо.  Хубаво е също така, в стаята да има отделен кът, където то да си играе и да прекарва повече време.

За уют през нощта може да поставите самосветещи елементи. Заложете на удобната и лека светлина. Нощни лампи и подходящи електрически ключове, които да помагат на детето в използването на светлината.

За предпочитане е мебелите в детската да са светли и с меки, закръглени форми. Всичко тежко, тъмно и огромно потиска енергията на подрастващото дете.

great-children-rooms-2

Не поставяйте прекалено скъпи и едноцветни мебели, тъй като децата обичат да играят, спонтанни са и едва ли ще опазят всички предмети и мебели в стаята.

Леглото на детето трябва да е единично и да е долепено до стената, за да може да има опора. Не трябва да поставяте надвиснали шкафове и рафтчета, особено над главата на спящия малчуган.

Не е за предпочитане да изберете за детска стая най-малкото помещение в дома ви.

Ако условията на живот ви го позволяват, най добре осигурете за детето по-голяма стая. Това ще ви избави от много проблеми в бъдеще. Защото детската стая е място не само за игра, но и за учене, за почивка, за гости и т.н.

Избирайте детската стая и нейното обзавеждане много внимателно, защото е от голямо значение за детето  – там то се развивива не само физически, но и емоционално. Удобството и сигурността  са на първо място, след което идва възможността за игра и забавление.

Ако стаята на вашия малчуган е пригодена практично, безопасно и разбира се, приятно и комфортно, той ще имат най-добрият старт за своето правилно развитие, а вие ще бъдете спокойни и щастливи родители.

 

Автор

Подобни статии

За майките

Как да разберем дали детето взима наркотици?

  Всеки родител се страхува да разбере, че неговото детето взима наркотици.  Защо посягаме към наркотиците за първи път? За повечето хора първия опит за вземане на наркотици започва с любопитството. Повечето

Мода и стил

Топ 6 тенденциите при чантите за пролет-лято 2015

Дамската чанта остава вечният любим аксесоар на жените. В топ тенденциите при чантите за пролет-лято 2015 попадат класическите модели и нови попълнения, които са изключително интересни. Тази година модните дизайнери

Мода и стил

Пазарувате ли дрехи втора употреба?

С какво ни впечатлява една дреха – цена, качество, марка, модел? Често е трудно е да намерим облекло, покриващо всички тези критерии и се налага да правим компромиси. Уникалният стил

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.