Как да изберете подходящите детски играчки за деца

Как да изберете подходящите детски играчки за деца

Как да изберем детски играчки?

На пръв поглед да изберем играчки за деца може да ни се стори сравнително лесна задача, но всъщност не е точно така. Когато избираме внимателно играчка за нашите деца трябва да вземем под внимание два много важни фактора – дали играчката дава възможност детето да научи нещо и дали е опасна за здравето му.

Съобразявайки избора с написаното по-горе и с цената на детските стоки можете бързо да намерите правилните играчки за вашето дете.

Има няколко неписани правила, които ще ви помогнат да разберете как да изберете подходящите детски стоки и играчки!

Научете какви игри привличат децата на различна възраст

Играчки за кърмачета и малки деца

Бебчетата изучават света около тях с помощта на сетивата си. Ето защо, обичат играчки, които могат да се докосват, стискат, лапат и виждат. За тях всички ярки цветове и различни забавни звуци са истинско забавление.

За бебета до 1 годинка изберете ярко оцветени предмети, дрънкулки, които бебето може да вижда, но не и да докосва. Нечупливите и миещи се играчки са за предпочитане, както такива с бродирани очи и нослета, при които няма опасност детето да погълне някоя разлепила/разшила се дребна част. Избягвайте играчки с малки части, остри ръбове, токсична боя или други материали, които могат да бъдат опасни за здравето на вашето дете.

За деца на възраст между 1 и 2 годинки заложете на ярко илюстрирани книги, музикални играчки, играчки с големи елементи и такива, които могат да се подреждат. Най-безопасни за децата са дървените и гумени играчки. Избягвайте лесно чупливите детски стоки и играчки с малки елементи, тъй като децата обичат да опитват всичко и може да погълнат някоя паднала част от играчката.

За деца на 2 или 3 години можете да изберете креативни играчки като пластилин, пясъчни играчки, книжки за оцветяване, музикални инструменти, големи камиончета или колички, които могат да се бутат. Избягвайте електрическите или оловни играчки, триколки по-високи от 30 см., малки топчета, мъниста и монети.

За деца на 3 и 4 годинки

За момиченцата можете да изберете кукли, барбита и игри за барби, големи плюшени играчки. Момченцата се увличат по електрически камиони, трактори, топки и други. Има много игри за момичета.

Децата в тази възраст обичат играчки, които развиват креативността им и е подходящо да им вземете блокчета за оцветяване, пластилин, пъзели и други, които ще стимулират тяхната креативна мисъл.

За деца от 4 до 5 годинки – за тази възрастова група можете да вземете детски стоки и играчки работещи на батерии, кукли, карти, пъзели, настолни игри, музикални инструменти, книги, велосипеди и други креативни игри. Избягвайте играчки на маслена основа или такива, които са изработени от запалителни материали.

unique-childrens-toys

За деца между 5 и 8 години – подходящите стоки за децата в тази възрастова група са колелетата, кънките, пъзели, домино, хвърчила, конструктори, различни кукли, детски камери, печатарски материали, водни боички и други. Деца в предучилищна възраст– те имат много енергия и използват времето за игра, за да научат нови неща и умения. В тази възраст те използват много своето въображение. Те се радват, когато могат да оцветяват, рисуват или да правят различни неща от пластилин или конструктори например.

За деца между 8 и 12 години – подходящи са за тях строителни конструктори, електрически влакове, колелета, музикални инструменти, спортна екипировка и други. По-големите деца– те обичат по-реалистични играчки, които могат да бъдат разпознати от „реалния свят“. Помислите за детски бижута или играчки от любимите им детски предавания, филми или музика. Спортът също е много важен в тази възраст, за това и много деца се фокусират върху една игра или даден спорт.

Подберете играчки съобразно интересите на вашето дете

Например ако детето ви обича коне, може да им вземете играчка конче, с която да си играе, а когато порасне може да го запишете на езда. Играчките могат да ви насочат и да ви помогнат да развивате детето си и неговите таланти. Опитайте с най-различни типове. Купете и музикални играчки на детето си. Може в него да е скрит следващият музикален идол.

На етикетите на играчката можете да проверите за каква възраст е подходяща тя и да се ориентирате, ако все още не сте майка, а трябва да купите подарък за детенце на близка приятелка!

А цените? Цени има всякакви за всякакви хора. За малкото същество не е от значение дали сте му купили евтини играчки или скъпи! То просто иска да играе! 🙂

Ако статията ни ви е била полезна и смятате, че ще е полезна и на други дами, споделете я!

Благодарим

Автор

Подобни статии

За тийнейджърите

Как да помогнем на дъщеря си да не се омъжи за агресор?

  Как да помогнем на дъщеря си да не се омъжи за агресор? В последно време всички ние ставаме неволни свидетели на това как агресията, грубостта и насилието се засилват.

За майките

Как да дадем добър пример на децата си?

Какво означава да си добър родител? Психолозите отдавна се опитват да дадат отговор на този въпрос, но еднозначен отговор няма. И все пак най – малкото, което добрият родител може

За майките

Трябва ли да казваме истината на децата си?

Отговорът е категорично „Да“, защото истината помага на децата да растат правилно и да не си въобразяват неща, които са далеч от реалността – твърде разкрасени или обратното, опошлени. В момента,

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.