Как да изберем смартфон

Как да изберем смартфон

 

Как да изберем смартфон?

В съвременното, техническо общество, няма как да не засегнем темата за модерните устройства. Това са т.нар. смартфони. Дори и децата са наясно как се борави с тях, докато за някои възрастни си остава загадка.

Въпреки това, цел на настоящата публикация е да се информираме кои са важните параметри на устройството, на които трябва да обърнем внимание преди да го купим. Цените им постепенно се понижават, но естествено това важи за по-старите модели и макар това да е така, за повечето хора си остават скъпо удоволствие.

Освен на външен вид, по който често се подлъгваме, „умните“ телефони имат още много характеристики, които трябва да вземем предвид.

Първо, съвсем нормално е да имаме определен бюджет, който да ни „отсее“ претендентите за нов смартфон. Ценовият клас е важен, за да се ориентирате в голямото разнообразие от марки и модели. Разбира се, отдавна не е нужно нещо да бъде платено в брой, за да го притежавате. Лизинговите предложения не винаги са най-изгодните, но позволяват за период от две години да изплатите устройството. Имайки предвид темпа на морално остаряване (и не само морално) на техниката, след този период съвсем спокойно може да се ориентирате към нещо осъвременено.

да изберем смартфон

Тук естествено има и някои тънкости (подводни камъчета), като например месечната такса на абонамента, с който се предлага смартфона. Често се случва той да е от най-скъпите и не чак толкова изгодни, и умножен по месеците на договора плюс лизинговата вноска, да оскъпяват прекалено много устройството.

Второ, избор на марка и модел. Много от производителите са се погрижили да погъделичкат сетивата на своите клиенти, създавайки специални модели за дамите и за господата. 

Нежни цветове, красиви орнаменти и подходящи, типично женски приложения са особено привлекателни за дамите.

Металните отблясъци и луксозният вид, пък блазнят господата. 

Естествено, има и „унисекс“ модели, които предлагат удобство за всеки във всеки един момент.

Трето, операционната система. В момента най-харесвана, най-обновявана и търсена е Андроид (платформа на Google). Потребителите често избират смартфон с тази ОС, защото е много гъвкава, позволява актуализации изключително лесно и е в крак с всички изменения.

Следват тези на Microsoft (Windows Phone) и на iPhone (iOS). Windows Phone също има своите почитатели, но ограниченият брой приложения и инсталирането на по-скъпи устройства, я правят не много популярна.

 iOS е по-опростена за използване на сравнителна база, но възможността й за опериране едновременно с различни приложения, не е много изпипана.

Четвърто, за какво ще го използвате. Например за снимки, сърфиране в интернет, бизнес работа или друго. Всеки модел има силни и не чак толкова силни страни. При положение, че ще го ползвате често за снимки и имате нужда от добра камера, е хубаво да се насочите към камера с повече пиксели, голям екран и възможност за поддържане на програма за обработване на снимки и видео. Разделителната способност също е важна за качеството на картината. Затова премислете този въпрос и се спрете на подходящ модел.

При положение, че ще ви се налага и да банкирате чрез него, трябва да е съвместимо с т.нар. токен устройства (в повечето случаи). Те генерират еднократни цифрови кодове, чрез които да активирате банкови операции през сайта на вашата банка. Разбира се, банковите институции също се развиват в крак с новите технологии и IT отделите на повечето от тях създадоха мобилни приложения за онлайн банкиране.

Ако пък целта ви е забавление и игри, тогава издръжливостта на батерията е ключов фактор. За никого не е тайна, че именно продължителното играене изтощава бързо заряда на телефона.

aplicativos-gratis-smartphone

Причината е, че ежедневието на българина става все по-забързано и ограничаването във времето и пространството се избягва максимално.

Това са може би най-важните параметри – бюджета, модела, операционната система и други удобства, които съсредоточават вниманието ни върху малко на брой смартфони, от които да изберем подходящият за нас.

Автор

Подобни статии

Любопитно

Берлин – съчетание на велика история и съвременна красота

  Един от най-вълнуващите, интересни и исторически градове, които си заслужава да посетите – това е Берлин, столицата на Германия. Ако решите да си направите една екскурзия до това чудно

Любопитно

Как да си купим злато от интернет

  С всяка изминала минута, час, ден, интернет магазините, които продават стоката си в България нарастват значително. Оказва се, че офлайн бизнеса има крещяща нужда и от присъствие в мрежата,

Чу ли, че

Ползите от студеното време

  Какви са ползите от студеното време? Сега някой ще каже „че какви ползи, студено е и е ужасно“, но ние ще ви ги изтъкнем. Като начало географското разположение, на

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.