Как да изберем смартфон

Как да изберем смартфон

 

Как да изберем смартфон?

В съвременното, техническо общество, няма как да не засегнем темата за модерните устройства. Това са т.нар. смартфони. Дори и децата са наясно как се борави с тях, докато за някои възрастни си остава загадка.

Въпреки това, цел на настоящата публикация е да се информираме кои са важните параметри на устройството, на които трябва да обърнем внимание преди да го купим. Цените им постепенно се понижават, но естествено това важи за по-старите модели и макар това да е така, за повечето хора си остават скъпо удоволствие.

Освен на външен вид, по който често се подлъгваме, „умните“ телефони имат още много характеристики, които трябва да вземем предвид.

Първо, съвсем нормално е да имаме определен бюджет, който да ни „отсее“ претендентите за нов смартфон. Ценовият клас е важен, за да се ориентирате в голямото разнообразие от марки и модели. Разбира се, отдавна не е нужно нещо да бъде платено в брой, за да го притежавате. Лизинговите предложения не винаги са най-изгодните, но позволяват за период от две години да изплатите устройството. Имайки предвид темпа на морално остаряване (и не само морално) на техниката, след този период съвсем спокойно може да се ориентирате към нещо осъвременено.

да изберем смартфон

Тук естествено има и някои тънкости (подводни камъчета), като например месечната такса на абонамента, с който се предлага смартфона. Често се случва той да е от най-скъпите и не чак толкова изгодни, и умножен по месеците на договора плюс лизинговата вноска, да оскъпяват прекалено много устройството.

Второ, избор на марка и модел. Много от производителите са се погрижили да погъделичкат сетивата на своите клиенти, създавайки специални модели за дамите и за господата. 

Нежни цветове, красиви орнаменти и подходящи, типично женски приложения са особено привлекателни за дамите.

Металните отблясъци и луксозният вид, пък блазнят господата. 

Естествено, има и „унисекс“ модели, които предлагат удобство за всеки във всеки един момент.

Трето, операционната система. В момента най-харесвана, най-обновявана и търсена е Андроид (платформа на Google). Потребителите често избират смартфон с тази ОС, защото е много гъвкава, позволява актуализации изключително лесно и е в крак с всички изменения.

Следват тези на Microsoft (Windows Phone) и на iPhone (iOS). Windows Phone също има своите почитатели, но ограниченият брой приложения и инсталирането на по-скъпи устройства, я правят не много популярна.

 iOS е по-опростена за използване на сравнителна база, но възможността й за опериране едновременно с различни приложения, не е много изпипана.

Четвърто, за какво ще го използвате. Например за снимки, сърфиране в интернет, бизнес работа или друго. Всеки модел има силни и не чак толкова силни страни. При положение, че ще го ползвате често за снимки и имате нужда от добра камера, е хубаво да се насочите към камера с повече пиксели, голям екран и възможност за поддържане на програма за обработване на снимки и видео. Разделителната способност също е важна за качеството на картината. Затова премислете този въпрос и се спрете на подходящ модел.

При положение, че ще ви се налага и да банкирате чрез него, трябва да е съвместимо с т.нар. токен устройства (в повечето случаи). Те генерират еднократни цифрови кодове, чрез които да активирате банкови операции през сайта на вашата банка. Разбира се, банковите институции също се развиват в крак с новите технологии и IT отделите на повечето от тях създадоха мобилни приложения за онлайн банкиране.

Ако пък целта ви е забавление и игри, тогава издръжливостта на батерията е ключов фактор. За никого не е тайна, че именно продължителното играене изтощава бързо заряда на телефона.

aplicativos-gratis-smartphone

Причината е, че ежедневието на българина става все по-забързано и ограничаването във времето и пространството се избягва максимално.

Това са може би най-важните параметри – бюджета, модела, операционната система и други удобства, които съсредоточават вниманието ни върху малко на брой смартфони, от които да изберем подходящият за нас.

Автор

Подобни статии

Свободно време

Sofia Rocks 2013

  Грандиозното събитие Sofia Rocks 2013 ще се проведе на 26-ти юли в столицата София. В програмата на рок фестивала са включени банди, сред които траш метъл групата Hamatom, прогресив метъл

Свободно време

Geocaching – приятно хоби или начин да опознаем света

Днес всеки се чуди как приятно да прекара свободното си време и именно на този въпрос ще се постараем да ви отговорим днес. Чували ли сте за Geocaching и знаете ли, какво

Свободно време

ИНТЕРВЮ С ВАЛЕРИ ЦВЕТКОВ! Вторият в света, владеещ трите енергии от космоса!

Вторият в света, владеещ трите енергии от космоса. Човекът, който с години търси истината за окултизма сред редица, изявени в сферата. След 17 години изучаване на непонятното той достига до

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.