Кажете „Сбогом” на пролетната депресия завинаги

Кажете „Сбогом” на пролетната депресия завинаги

пролетната депресияИстински парадокс е, че въпреки топлото и слънчево време през пролетта, това е времето, когато много от нас потъват в пролетната депресия. Чуват се птичките, дръвчетата отново се съживяват, но вместо и настроението ни да разцъфне и да се настрои в очакване на жаркото лято, ние потъваме в различни размисли, като заедно с това лошото настроение обхваща изцяло ежедневието ни. Нека сега заедно да намерим ефикасен метод завинаги да изпратим пролетната депресия и умора в най-тъмния ъгъл на стаята ни или просто да кажем завинаги „Сбогом” на лошото настроение.

Причините, поради които изпадаме в това положение са няколко, като именно тях ще разгледаме днес.

Не се срамувайте от чувствата си!

Съществува общоприет стереотип, че споделянето на чувствата не е хубаво и че този хората, които го правят са неудачници. Това е напълно неправилно! Първата причина за пролетната депресия е несподелянето на чувствата. Всеки от нас изпитва, както хубави, така и лоши емоции, но не бива да ги затваряме в душата си, а да ги споделяме с най-близките хора без да ги натоварваме. Запомнете, че животът е труден житейски път и не може все ден да е празник и веселие. Научете се да споделяте вашите чувства, емоции и притеснения, като така ще направите решителната крачка към това да кажете завинаги „Сбогом” на пролетната депресия.

Наспивайте се и хранете правилно!

Това е втория ни съвет в темата за собственото саморазвитие и стремеж да сме усмихнати, справяйки се с лошото настроение. Никога не забравяйте, че здравият сън и хранене са основата за хармоничен и щастлив живот. Учените дори са доказали, че безсънието може да доведе до състояние без самоконтрол. Ако страдаме от липса на пълноценен сън, то рискуваме стресът да завладее живота ни и да стане част от него. Освен това, никога не търсете утеха в прекомерното приемане на алкохол и никотин. Вместо това пийте чай, който също ще ви помогне да започнете да се справяте с негативното настроение, тъй като съдържа антиоксиданти.

Бъдете заети!

Според много от психолозите, пролетната депресия в голяма степен се дължи на невъзможността сами да създаваме своето бъдеще. Разгърнете календара си и започнете да планирате живота си. Направете план с вашите мечти и какво искате да постигнете. Всеки ваш ден трябва да е запълнен с най-различни задачи, като не забравяте да оставяте и място за забавление с приятели – най-доброто лекарство срещу пролетната депресия. Това не значи да съставите мащабен план за целия си живот, защото може да си донесете още неприятни мисли за неуспех, например. Карайте го кротко. Може да отидете например да повишите езиковото си ниво.

Опитвайте нови неща!

Често причината за лошото ни настроение се крие в рутината на ежедневието – дом – работа – дом. Не ни достигат ярките празници, когато разпускаме и да се забавляваме истински. Това лесно може да се поправи, като опитвате нови неща – посетете красиви места, скочете с парашут, сменете работата, а може би и мъжа.

Пролетта е времето от годината, когато всичко оживява на ново, разпръсквати милиони красиви окраски в природата. Ето защо не се депресирайте сами, като оставите рутината да завладее живота ви. Дори само една разходка в близкия парк ще ви ободри.

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Трябва да пиете лекарства – правете го безопасно

Как да вземаме лекарствата? Изследванията показват, че 17% от постъпилите в болница пациенти, понякога в доста тежко състояние, са там, защото са допуснали сериозни грешки по отношение на лекарствата, които

Здрава и красива

Как да се гримираме за довечера в снимки

Ето няколко интересни идеи за вечерен грим

Здрава и красива

Още няколко трика за красотата ви

Ще ви разкрием още няколко трика за красотата ви. Как да забавим появата на бръчки? 1. Не превръщайте тялото си в акордеон, т.е. не си позволявайте рязко напълняване и рязко

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.