Изпитани съвети срещу бързо омазняване на косата

Изпитани съвети срещу бързо омазняване на косата

Вчера измихте косата си, а днес вече е започнала да се омазнява, няма обем и ви дразни? Не се притеснявайте. Голяма част от жените с мазна коса имат същия проблем. Окончателно решение на проблема няма, въпреки това може значително да го облекчите.

Изпитани съвети срещу бурзо омазняване на косата

Първо, дори да ви се струва неприемливо и нелогично, разредете миенето на косата. Тук не става въпрос да не си миете косата с дни, а да удължите постепенно времето. Например, ако всеки ден миете косата си, за да е обемна, започнете да я миете през ден.

За да не ви дразни, може да я вържете на опашка. Така постепенно увеличавайте дните.

В никакъв случай, обаче не си позволявайте да излизате с толкова омазнена коса, че чак се дели на кичури. Това е масова гледка към сряда-четвъртък от работната седмица…

Защо да го правите? Доказано е, че честото миене изсушава скалпа на главата, а това стимулира още повече мастните жлези да произвеждат серум. Това свръхпроизводство затваря кръга и ще продължите да имате бързо омазняване всеки ден.

Второ, внимавайте с маските за коса. Често смятаме, че заради цъфтящите връхчета, трябва да слагаме възстановяващи и подхранващи маски. Дори да ги нанесем от средата на дължините на косъма към крайчетата, бързото омазняване е сигурно. Причината е, че връхчетата трябва да се подстригват редовно, а за мазната коса трябват освежаващи маски, подходящи за типа коса.

Трето, стилизантите ускоряват замърсяването на косата. Полепването на прах и други замърсители върху косата става по-бързо.

Четвърто, използвайте алтернативни методи за почистване на косата. Даваме ви един много ефективен пример – сода бикарбонат. Това универсално средство от кухнята, много добре почиства косъма. Забъркайте 1 с.л. сода бикарбонат с малко вода, докато стане на гъста каша. Намажете внимателно корените на косата и втрийте нежно. Изплакнете с вода.

Така може да редувате миене с шампоан и миене със сода.

Пето, избягвайте ползването със сешоар. Топлината стимулира секрецията на мастните жлези и омазняването може да се задълбочи.

Шесто, това може би е най-важното нещо, което трябва да вземете предвид – начинът на хранене. Употребата на прекалено мазни храни, пържене, шоколадови изделия и като цяло непълноценна храна, води до затруднено функциониране на всички системи в организма. Прекомерното омазняване на косата е само част от негативите от такова хранене.

 

Автор

Подобни статии

Красива

Диета срещу бръчки

  Борбата за млада кожа се води на няколко фронта, но колкото и скъпи мазила да ползваме, ако „горивото“, с което зареждаме тялото си е некачествено, то това са пари

Красива

Сутиените, без които не може една жена

  Сутиените, без които не може една жена Ах, тези сутиени! Който ги е измислил, определено е направил нещо много добро за всички нас – представителките на нежния пол. Има

Здрава и красива

Лесна и ефектна прическа за повод или всеки ден

Омръзнало ви е от скучната конска опашка, но ви е твърде топло да седите със спусната коса? Предлагаме ви лесна и ефектна прическа, която с малко упражнения ще можете да

1 коментар

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.