Из мъдростите на д-р Хаус

Из мъдростите на д-р Хаус

 

Из мъдростите на д-р Хаус

Той е различен, малко груб, изключително добър в това, което прави, доста провокативен и определено е най-чаровният лекар. Той е д-р Хаус.

Образът му преплита в себе си един злодей, който не вярва на никого и винаги се противопоставя на всички, в същото време е човекът, който всички обичат и уважават.

Няма случай, който този противоречив лекар да не може да разреши.

Д-р Хаус е изключителна личност. Той не е от лекарите, които седят грижовно до пациентите си и се опитват да ги успокоят. Почти никога не разговаря с тях, а понякога дори се държи така все едно не му пука. А всъщност истината е съвсем различна – той никога не спира докато не излекува напълно пациентите си. Той ежедневно се бори със собствената си физическа болка, а бастунът му сякаш подчертава язвителното му, почти недружелюбно отношение спрямо пациентите.

Въпреки крайното си поведение и черното си чувство за хумор, той е добрият герой, гениалният лекар, който спечели сърцата на милиони зрители.

Всъщност д-р Грегъри Хаус ни научи на много неща, неща, които могат да променят живота ни, стига само за минута да се спрем и да помислим върху тях.

А ето и какви са житейските уроци на любимия ни лекар:

1.Всички лъжат.

Хаус никога не вярва на това, което му казват хората. Той винаги е недоверчив и това от една страна е нещото, което го прави много добър лекар. Понякога обаче, трябва да повярваш, че хората може да бъдат искрени с теб и просто да бъдеш щастлив.

Д-р Хаус ни съветва все пак първо да помислим, преди да повярваме на това, което чуем.

1168066023_1369560477

2.Ако не говорим с тях, те няма да могат да ни излъжат. Ние тях – също.

Колкото и странно да звучи, това е абсолютно така. Ако не слушаш, никога няма да бъдеш излъган, а ако не говориш – никога няма да излъжеш.

3. Пропускаме нещо…

И беше прав. Накрая винаги Хаус намираше решението на място, където никой не се е сетил да погледне. Той никога не се задоволяваше с прост отговор и винаги търсеше още нещо. И винаги го намираше.

house_7

4.Ако не се страхувате от смъртта, то от какво тогава трябва да се страхувате?

Хората, които твърдят, че  не ги е страх от това животът им да приключи, са изключителни лъжци. Дори самият Хаус се страхуваше от смъртта. Защото колкото и труден да е животът, каквато и болка да ти причинява, няма нищо по-хубаво и истинско от това да съществуваш.

5.Ако емоциите ни караха да се държим разумно, нямаше да са емоции.

Идеално казани думи и то точно от един от най-неразумните хора. Неговите емоции го карат да се  държи като дете, но това изглежда някак …очарователно.

6.За да разбереш кой кой е трябва време. А за да те очарова – още повече време.

Хаус го прави бързо. Не ви трябва много време, за да обикнете този изключителен доктор. Но като цяло думите му са толкова верни. Хората не се разкриват веднага, винаги има нещо, което запазват за себе си. Лесно могат да те разочароват, но много трудно да те очароват.

7.Когато решаваш загадки светът има смисъл и всичко е правилно

Ето и любимото занимание на този толкова различен доктор – нещо към което е пристрастен.  Хаус живее, за да разрешава загадки, за да подрежда пъзелите на живота. Те са смисълът на съществуването му. А това всъщност може да е толкова интересно и забавно, да те накара да се чувстваш значим и велик…

dr-house-quotes-wallpaper

8.Ако спечелиш – ще живееш, ако загубиш – ще умреш!

Точно, кратко и ясно – също като Хаус. Той никога не се предава, не се отказва и най-важното – никога не губи. Просто защото …той е д-р Хаус.

Автор

Подобни статии

Любопитно

Пораснали домашни любимци – преди и след

  Искаме или не нашите домашни любимци порастват. Животните внасят любов в живота ни. Кучетата и котките ни правят компания и са ни благодарни и предани за грижите, които полагаме

Любопитно

Каква елха да си купим за Коледните и Новогодишни празници

  А вие направихте ли своя избор? Празниците наближават със страшна сила, така че съвсем спокойно можем да обявим сезона на предколедното суетене за открит! Да, подготовката за празничните дни

Любопитно

7 навика, които убиват любовта

    Има много неща, които влияят отрицателно на връзката, но някои от тех могат и да убиват любовта, а ти не искаш това, нали?! Критикуваш семейството му Без значение какво

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.