Искрящо бели зъби? Да, но не на всяка цена!

Искрящо бели зъби? Да, но не на всяка цена!

 

Искрящо бели зъби? Да, но не на всяка цена!

Запознайте се с рисковете, които крият различните процедури за избелване на зъбите

Красивата, снежно бяла и блестяща усмивка разбираемо е желана от почти всеки. Постигането и обаче се оказва не лека задача. В съвремието съществуват различни методи за избелване на зъбите (избелване в домашни условия с така наречените „бабини рецепти”, избелване с помощта на продукти продавани по аптеките или интернет, избелване в зъболекарския кабинет), но за съжаление ефективността на някои от тях все още е под въпрос, а рисковете, които крият не са за подценяване. Ето защо решихме да ви запознаем с възможните неприятни последици от различните процедури за избелване на зъбите.

 

Избелване в домашни условия с „бабини рецепти”

Действително този метод звучи доста примамливо, като обещава добри резултати и не натоварва излишно бюджета. Но замислете се – не е ли твърде хубаво за да е истина? И ако тези рецепти са резултатни, то тогава защо по улиците все още се разхождат хора с жълтеникави зъби? Все още не познавам човек, който да е постигнал „холивудската усмивка” със сода, така че ефективността на този метод определено остава под въпрос.

Ето защо един от най – големите рискове тук е да останете разочаровани. И ако това е „лесно за преживяване”, то увреденият зъбен емайл не е чак толкова. Да, точно така – не само, че има голяма вероятност резултатът да е приблизително равен на нула, но съществува и възможността абразивните частици на содата или солта, както и киселинността на лимона да нарушат защитния слой на зъбите и по този начин да ги направят по – уязвими и предразположени към кариеси.

woman-flossing-white-teeth[1]

Кислородната вода е друг елемент, който често присъства в „бабините рецепти” за избелване на зъбите. Много важно е да знаете, че кислородната вода е отровно химично съединение. Дори малко количество попаднало в устната кухина би могло да ви навреди. Оток на гръкляна, изгаряне на стомашната лигавица или хранопровода са сред нежеланите последствия от приема на кислородна вода.

Избелване с продукти продавани в интернет или в аптеките

Продуктите предлагани на пазара са разнообразни – ленти за избелване, индивидуални шини, гелове за избелване и т.н. Дали обаче са ефективни? За разлика от гореспоменатите рецепти тук има по – голяма вероятност да срещнете някой, който е останал доволен. Но рисковете и тук не са изключени. Ефектът „чувствителни зъби” често върви ръка за ръка и е нещо като „бонус” към новата ви красива усмивка.

изкрящо бели зъби

Освен това лентите за избелване крият и друг допълнителен риск. Някои недоволни клиенти споделят, че въпросните ленти не успяват да изсветлят достатъчно добре зоните между отделните зъби, а резултатът е доста интересен – тъмен контур около иначе белите ви зъби.

Професионално избелване в зъболекарския кабинет

Цените и методите за постигане на желаната усмивка и тук са различни, рисковете обаче са идентични. Повишаване чувствителността на зъбите, както и повишаване риска от развитието на кариеси, са основните и най – често срещани неприятни последици. Въпреки това професионалното избелване е може би най – резултатния метод и за разлика от горепосочените начини ефектът тук е по – дълготраен.

Нещо, което е добре да се има предвид е че избелването на зъбите е процедура, която отнема само и единствено от естествения пигмент на зъба, тоест коронки и пломби остават непроменени.

 

Автор

Подобни статии

Красива

Митове и факти за избелването на зъби

  В днешни дни съществуват много варианти човек да подобри вида на усмивката си. Преди години денталните кабинети бяха единственото място, което хората посещаваха само в голяма нужда, или да

Здрава и красива

Малко повече за луничките

  Какво представляват луничките? Луничките са малки пигментни петънца с гладка повърхност. На цвят са светло жълти до тъмно кафяви. Възможно е да са единични или множество, освен това може

Красива

Как да се гримираме правилно през 2013 година

  Днес вече са в мигналото дните, когато на мода бяха ярките гримове – оранжеви устни, ярки и цветни сенки, електрикови лакове и така нататък. Тази година е актуално абсолютно

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.