Искрящо бели зъби? Да, но не на всяка цена!

Искрящо бели зъби? Да, но не на всяка цена!

 

Искрящо бели зъби? Да, но не на всяка цена!

Запознайте се с рисковете, които крият различните процедури за избелване на зъбите

Красивата, снежно бяла и блестяща усмивка разбираемо е желана от почти всеки. Постигането и обаче се оказва не лека задача. В съвремието съществуват различни методи за избелване на зъбите (избелване в домашни условия с така наречените „бабини рецепти”, избелване с помощта на продукти продавани по аптеките или интернет, избелване в зъболекарския кабинет), но за съжаление ефективността на някои от тях все още е под въпрос, а рисковете, които крият не са за подценяване. Ето защо решихме да ви запознаем с възможните неприятни последици от различните процедури за избелване на зъбите.

 

Избелване в домашни условия с „бабини рецепти”

Действително този метод звучи доста примамливо, като обещава добри резултати и не натоварва излишно бюджета. Но замислете се – не е ли твърде хубаво за да е истина? И ако тези рецепти са резултатни, то тогава защо по улиците все още се разхождат хора с жълтеникави зъби? Все още не познавам човек, който да е постигнал „холивудската усмивка” със сода, така че ефективността на този метод определено остава под въпрос.

Ето защо един от най – големите рискове тук е да останете разочаровани. И ако това е „лесно за преживяване”, то увреденият зъбен емайл не е чак толкова. Да, точно така – не само, че има голяма вероятност резултатът да е приблизително равен на нула, но съществува и възможността абразивните частици на содата или солта, както и киселинността на лимона да нарушат защитния слой на зъбите и по този начин да ги направят по – уязвими и предразположени към кариеси.

woman-flossing-white-teeth[1]

Кислородната вода е друг елемент, който често присъства в „бабините рецепти” за избелване на зъбите. Много важно е да знаете, че кислородната вода е отровно химично съединение. Дори малко количество попаднало в устната кухина би могло да ви навреди. Оток на гръкляна, изгаряне на стомашната лигавица или хранопровода са сред нежеланите последствия от приема на кислородна вода.

Избелване с продукти продавани в интернет или в аптеките

Продуктите предлагани на пазара са разнообразни – ленти за избелване, индивидуални шини, гелове за избелване и т.н. Дали обаче са ефективни? За разлика от гореспоменатите рецепти тук има по – голяма вероятност да срещнете някой, който е останал доволен. Но рисковете и тук не са изключени. Ефектът „чувствителни зъби” често върви ръка за ръка и е нещо като „бонус” към новата ви красива усмивка.

изкрящо бели зъби

Освен това лентите за избелване крият и друг допълнителен риск. Някои недоволни клиенти споделят, че въпросните ленти не успяват да изсветлят достатъчно добре зоните между отделните зъби, а резултатът е доста интересен – тъмен контур около иначе белите ви зъби.

Професионално избелване в зъболекарския кабинет

Цените и методите за постигане на желаната усмивка и тук са различни, рисковете обаче са идентични. Повишаване чувствителността на зъбите, както и повишаване риска от развитието на кариеси, са основните и най – често срещани неприятни последици. Въпреки това професионалното избелване е може би най – резултатния метод и за разлика от горепосочените начини ефектът тук е по – дълготраен.

Нещо, което е добре да се има предвид е че избелването на зъбите е процедура, която отнема само и единствено от естествения пигмент на зъба, тоест коронки и пломби остават непроменени.

 

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Как да се избавим от стреса?

  Въпреки че, вече е започнала пролетта, навън все още е студено, като слънцето отвреме навреме се промъква в деня ни. Колкото и странно да ви прозвучи, не само жените

Здрава и красива

Лечебните свойства на вкусовете

  Силно впечатление прави изводът на участниците (медици, природолечители и гастрономични експерти) в международен симпозиум във Франция, посветен на лечебните качества на вкусовете. Изследователи от различни страни са установили, че

Красива

Как да избираме сенки за очи

  Кои са подходящите за вас сенки за очи? Всяка дама поне веднъж се е изправяла пред дилемата кои сенки да купи. Влизайки в някой магазин за козметика ни заливат

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.