Фитнес митове, които пречат на тренировките ти

Фитнес митове, които пречат на тренировките ти

 

Някои фитнес митове се разпространяват от толкова дълго време, че хората ги смятат погрешно за верни.

Мит: Вдигането на тежести ще те направи прекалено мускулеста

Истината: Не се притеснявай! Вдигането на тежести си е рутинна тренировка и няма да те превърне в Терминатор. Това е един мит, който често пречи на нормалната ти тренировка и саботира постигането на желаните резултати. За да изградиш обемисти “мъжествени” мускули, ти трябват високи нива на тестостерон. Умереното натоварване с тежести е ефективно за нормалното склуптуриране на тялото ти.

фитнес митове

 

 

 

 

Мит: Коремните преси елиминират пържените картофки и биричката

Истината: Въпреки че звучи добре, коремните преси няма как да намалят значително мазнините от калоричните храни, с които се храниш. Най-големият убиец на мечтаната фигура е калоричното и обилно хранене. Дори да правиш по 500 коремни преси на ден, няма да постигнеш значителен ефект, докато не промениш диетата си. Ако не осъществяваш ежедневен мониторинг на храненето си, няма да имаш плосък корем. В случай че комбинираш коремните преси със силова тренировка, кардио и “чисто” хранене, ще загубиш бързо мазнините в областта на корема.

Crunches

 

 

 

 

 

 

 

Мит: Трябва да тренираш поне един час, за да постигнеш добър резултат.

Истината: Не е нужно да се потиш с часове в залата, за да получиш добра тренировка. Важното е да изпълняваш упражненията правилно, да натоварваш мускулите последователно и да съчетаваш силовите тренировки с кардио или високо интензивни сесии. Препоръчва се да останеш активна по време на почивката между сериите. Вместо да седиш, по-добре скачай на въже. Тренировките с висока интензивност горят повече калории и позволяват постигането на по-бързи резултати, а това е твоята цел, нали?!

Мит: Трябва да се мериш на кантара всеки ден.

Истина: Кантарът често лъже. Твоят най-добър индикатор за загуба на килограми са дрехите. Виж разликата в размера и ще разбереш накъде вървиш. Дрехите ти позволяват да разбереш наистина какво се случва.

Мит: Фитнесът е единственият начин за ефективно отслабване.

Истина: Не се нуждаеш от фитнес, за да променяш тялото си. Въпреки че фитнесът помага значително да се отървеш от излишните килограми, всичко се свежда до целите ти. Ако не се ангажираш активно с процеса на отслабване, дори да ходиш всеки ден на фитнес, няма да има устройващ те резултат. Ефектът ще дойде, когато приемеш предизвикателството и покажеш упорство и последователност.

burgerМит: Можеш да ядеш каквото си искаш, ако тренираш…

Истината: Звучи много изкушаващо, но не е вярно! За да отслабнеш, трябва да изгаряш повече калории, отколкото приемаш. Дори и да тренираш упорито, ако не намалиш калориите, няма да се получи. За целта промени диетата си така, че да бъде балансирана, да ти дава нужната енергия, без да те натоварва с излишни калории. Бъди съпричастна към това, което има в чинията ти. Когато става дума за резултати, храненето е определящо.

Мит: Когато правиш кардио, трябва да се ограничиш само в проблемната зона.

Истина: Бягащите пътечки и другите уреди за кардио тренировки с цветни диаграми, показващи различни зони, могат да те заблудят. Търси начини да изгаряш повече калории и извън залата. Разхождай се, влагай повече енергия в домакинската работа, не се обездвижвай пред телевизора с часове.

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Секс или фитнес – с кое да се заемете?

  Каква е връзката межди секс и фитнес? Секс и фитнес – понятия, които в известен смисъл са близки и по някакъв начин свързани. Учените, не една или две години,

Спортувай активно

Доказаните ползи за здравето от карането на сноуборд

  Карането на сноуборд става все по-популярен сред зимните спортове и все повече жени се престрашават да го практикуват. Този спорт носи редица ползи за здравето дори и за най-неопитните сноубордисти.

Диети

2 ефективни летни диети за бързо отслабване

През летните месеци ние особено силно искаме да сме красиви и да привличаме погледите на мъжете.  Тогава можем да покажем смело изящните ни форми, но и да прикрием недостатъците си

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.