Как се отразява бременността на красотата  – лице и зъби

Как се отразява бременността на красотата – лице и зъби

 

Питате се как се отразява бременността върху женската красота. В първа част ви разказахме как се отразява тя върху кожата като цяло. 

Що се отнася до кожата на лицето трябва да сме изключително внимателни в грижите си за нея. Понякога около четвъртия или шестия месец по лицето на бъдещата майка се появяват малки кафяви петънца, които биха могли да бъдат толкова много, че да обхващат цялото лице като маска. Ето защо това се нарича „маска на бременността”. Въпреки че, в повечето случаи след раждането това явление изчезва, има и жени, при които е възможно да останат следи. Именно поради това трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим появата на „маската на бременността” още в самото начало. Най – добрата превенция е да пазим кожата на лицето от слънчевите лъчи, като ползваме редовно слънцезащитни кремове с висок фактор. Оказва се, че именно слънцето в комбинация с хормоналните изменения настъпващи в тялото на бременната са причина за това неприятно явление. Носенето на шапки с периферия, когато условията позволяват разбира се (напр. ако сме на плаж), също е добра идея.

как се отразява бременността

Ето и няколко съвета от дерматолозите – вечер задължително трябва да почистваме лицето с неутрално козметично мляко. След като попием млякото от лицето с помощта на салфетка, изплакваме с хладка чешмяна вода (освен ако не е прекалено варовита – тогава с минерална). Следва нанасяне на мазен крем за през нощта. Сутрин изплакваме лицето със студена вода и отново нанасяме от същия крем. Преди излизане от вкъщи е задължително да се намажем със слънцезащитен крем. Някои дерматолози съветват и да избягваме фон дьо тена, тъй като според тях той е най – големия враг на хубавия тен на лицето. Все пак ако много държим на това, не бива да забравяме, че той трябва да се нанася върху слънцезащитния крем.

Зъбите. Да видим как се отразява бременността върху зъбите. Докато преглеждах материали по темата попаднах на един израз, който ми направи впечатление – „едно бебе повече, един зъб по – малко”. Като че ли, наистина има наложено мнение, че бременността оказва неблагоприятно влияние върху зъбите. Абсолютно неоснователно твърдение. Бременността не може да бъде причинител на кариеси или да уврежда зъбите по какъвто и да било начин, тъй като противно на битуващите митове тя не води до загуба на калций в организма.

По друг начин стоят нещата, когато има съществуващи кариеси от преди бременността. Напълно възможно е те да се задълбочат, така че е добре да вземаме мерки още в най – ранен етап. Освен това всяка инфекция в организма е заплаха за плода, а един болен зъб много лесно би могъл да се превърне в огнище на инфекция.

woman-smile-veneers

По време на бременността не бива да се ходи на зъболекар? Поредния мит… няма причина поради, която да не може да посещаваме зъболекар и да се грижим за здравето на нашите зъби. Дори напротив, това е наложително. Както казах и по – горе, болен зъб оставен без лечение би могъл да създаде доста проблеми. Позволено е всякакъв вид зъболечение, включително и вадене на зъб, като това по никакъв начин не би оказало негативно влияние върху бременността. Единствено ако се налага някаква много сериозна интервенция, може за всеки случай да се направи консултация с лекуващия лекар.

http://www.freedigitalphotos.net/

Photo:www.freedigitalphotos.net/

Автор

Подобни статии

За майките

Как реагират мъжете на бременността

  Как реагират мъжете на бременността? Вашият партньор може да не реагира на добрата новина по същия начин, по който ще го направят приятелките ви. Има съществена разлика между него

За бебето

8 съвета как да изберем подходящи детски обувки

Да изберем подходящи детски обувки Детските обувчици не са само добър завършек на визията на вашето дете. Те предпазват нежните детски крачета от лошото време и студа. Това е и

Здрава и красива

Бяло течение и бременност

Въпреки че много жени се притесняват, бялото течение по време на бременност е напълно нормално явление. То се появява вследствие на отделените от яйчниците и плацентата хормони. А както всички знаем, по време

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.