Бисексуалността при жените

Бисексуалността при жените

 

Нормална ли е и често срещана бисексуалността при жените?

По рождение хората са двуполови същества, като според общоприетата норма сексуалността на жените трябва да е еднопосочна – жена => мъж. Въпреки това, има много жени, които избират своя партньор не по пол, а по характер. Те изпитват еднакво силно влечени и към жени и към мъже – нарича се бисексуалност. За никой не е тайна, че нашето общество все още не е напълно готово да приеме подобна ориентация, и на тези жени често им се налага да крият своите предпочитания.

В по развитите страни нещата не стоят по този начин – като че ли хората са малко по – свободомислещи. Типичен пример за това е Мадона, която открито ни представя в клиповете си любовни сцени, както с мъже, така и с жени. Според нея това е най – сигурния път към задоволяването на една жена и изглежда съвсем не е сама в тези си възгледи. Все повече са жените, които желаят „да вървят и от двете страни на улицата”.

Мадона

Всъщност всички сме „би”? Според сексолозите този копнеж, това желание е заложено малко или много във всеки от нас, но жените са тези, които го приемат по – открито и му се отдават повече.

Защо бисексуалните жени се крият?

Повечето бисексуални жени поддържат интимна връзка едновременно с мъжа до себе си и с представителка от своя пол, като според психолога Вилхелм Бергман около 80% от тях предпочитат това да остане в тайна. Според Бергман причината за това мълчание е не само страха от общественото презрение, но и от това да не наранят мъжа до себе си. Ако той разбере, че жена му намира сексуално удовлетворение и на друго място освен при него е много вероятно да се почувства неуверен в своите способности на любовник, а всички знаем колко важно е това за мъжете.

бисексуалността при жените

Какво може да предложи тя, което той няма? Според направените анкети излиза, че жените попадат в обятията на друга жена, най – вече поради незадоволените си нужди от ласки и нежност. Повечето признават, че хомосексуалната връзка, която поддържат им е необходима по – скоро за да се почувстват емоционално удовлетворение, отколкото сексуално. За съжаление повечето мъже не са в състояние да даряват любимата си с нежности, поради това, че все още робуват на стария предразсъдък, че „нежността не е мъжествена”… Освен това анкетираните жени споделят, че самия сексуален акт с представителки от техния пол е едно „обогатяващо преживяване”. Жените са по – сръчни, с по – богато въображение, по – отдадени, грижат се и за най – малкия детайл и знаят какво би се харесало на една жена – нежен допир, ласки, галене на чувствените зони, нежни думи и много време…

голи снимки

Без да виним мъжете, нека отбележим, че техните представи за това как се задоволява една жена често се разминават с действителността или са непълни. Може би именно за това бисексуалните жени споделят, че двата вида секс са съвсем различни и всеки сам за себе си носи различно удоволствие.

„Убедените лесбийки са тези, които гледат с най – голямо неблагоразположение към бисексуалните жени!” – Това споделят, част от анкетираните жени. Според тях лесбийките гледат на бисексуалните, като на предатели. Това че жената може да се наслаждава и на секса с мъжа, противоречи на възгледите на лесбийките.

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Внимавайте – фикс идея за успеха може да ви направи нещастни!

  Когато спортната кариера и отличията останат в миналото, това което следва може да бъде по-неприятно отколкото си мислиш.  Олимпийските златни медалисти обикновено се асоциират с успех, а заедно с

В леглото

Как да свършим едновременно?

  Как да успеем да свършим едновременно? Този въпрос вълнува не само начинаещите в сексуалните изживявания, а и по-опитните. Интимните отношения с постоянен партньор позволяват да се постигне такъв синхрон

Любов и секс

Когато разума ни казва не, а сърцето да…

Когато разума ни казва не, а сърцето да… В живота ни се случват различни ситуации и никога няма едни и също обстоятелства, разбирания, но и любов. Както при всички неща,

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.