9 основни стила в интериорния дизайн

9 основни стила в интериорния дизайн

 

9 основни стила в интериорния дизайн

В началото на всеки проект за интериорен дизайн, възниква въпроса в какъв стил трябва да бъде създаден той, за да пресъздаде усещане за удобство и уют. С помощта на професионалните дизайнери на Моми Студио ще ви представим няколко от основните стила в интериорния дизайн, които са подходящи за различните вкусове.

1. Модерен минималистичен стил

Moderen-minimalistichen-stil-v-inteiorniq-dizain


Този стил е формиран с изключителна точност, като в него нищо не е прекалено много. Дори бихме казали, че липсва прекаленото натрапване на цветовете. Акцентът е върху непринудеността, цветовете могат да бъдат тъмни или ярки, но в никакъв случай лъскави. Парченцата формиращи цялостния интериорен дизайн са с геометрични форми на квадрат, кръг, правоъгълник, но тяхната външност е изчистена без декорации и подробни детайли. От името на този стил се разбира, че той илюстрира опростените форми.

2. Класически стил

Klasicheski-stil-v-interiorniq-dizain
Той е изискан и развит стил, богат на детайли, които се срещат в структурата на мебели, осветление, комплекти и щампи. Класическия стил в интериорния дизайн се отличава с мебели, които са произведение на изкуството. Украсени с флорални елементи, различни лайтмотиви или рисувани сцени от легенди.

3. Рустик стил

Rustic-stil-v-interiorniq-dizain
При него структурата е сурова с груби детайли, а структурните елементи на мебелите и осветлението могат да бъдат в стволовете на дървета, пънове или клони. Този стил може да откриете в планински ваканционни жилища или селски райони.

4. Интерпретация на класическия стил

Interpretaciq-na-klasicheskiq-stil-v-interiorniq-dizain1
Това е един изискан и елегантен стил в интериорния дизайн, при който класическите по форма детайли се пресъздават по нов начин. Те запазват структурата на старите форми или части, като се актуализират или се комбинират с модерни елементи, създавайки усещането за сливане между старото и новото. Завършените предмети са изрисувани и лакирани с различни иновативни цветове, повърхността им може да бъде от злато, сребро или платина.

5. Ретро стил

Retro-stil-v-interiorniq-dizain
Това е стилът на 50-те, 60-те и 70-те години. При него изпъкват дизайнерските детайли. По това време клиповете на песните са били игриви, имали са забавна структура, а при облеклото на изпълнителите е имало заиграване с цветовете и принтовете. Всички тези елементи се откриват и в интериорния дизайн от този период. Открити са за първи път нови подходи за проектиране на дизайнерски форми и линии. Към стила Art Pop принадлежат щампите с геометрични форми, като карета, линии или илюстрации.

6. Маверик стил

Maverick-stil-v-interiorniq-dizain
Той е част от модерния стил, а подхода му е много изобретателен, необичаен и нестандартен. Стилът е нов, експлозивен и напълно различен от другите. Структурата му е съставена от свързващи детайли, припокриващи се цветове, които могат да се избират на случаен принцип, дори и за една и съща стая. Това е само част от ексцентричността на този стил.

7. Съвременен стил

Contemporari-stil-v-interiorniq-dizain
Той е съвременен и модерен стил в интериорния дизайн, поддържащ гореща линия чрез използването на подбрани цветове и цветова гама. Залага се предимно на балансирани, топли, светли и пастелни тонове. Покритията създаващи уют, дървените облицовки, солидните дървени врати и каси, полираните врати на шкафовете или такива покрити с кожа, всички тези елементи са характерни за този стил. При сформирането на атмосферата често се използват текстилни материали като кадифе, плюш, парчета от крокодилска или змийска кожа. Не е добре да използвате принтове с флорални мотиви, за да придадете малко по-голяма пищност на възглавници, килими и т.н.

8. High-Tech стил

High-tech-stil-v-interiorniq-dizain
Той е новаторски модерен стил, като акцентът е поставен върху структурата на мебелите, където всяка комбинация от детайли не е случайна. Характерни за него са винтовете, болтовете, нитовете и грубите метални обработки, а цветовете често са тъмно-сиви и черни.

9. Елегантен стил „Country”

Country-Stil-v-interiorniq-dizain
Стилът притежава елегантни мебели с привкус от английския, френския или скандинавския класически стил. Мебелните покрития са със ярки, бели или пастелни цветове с традиционни форми. Повърхностите са боядисани, като понякога може да се срещне и изкуствено създадена бутафорна ръжда.

Автор

Подобни статии

Обувки, чанти, парфюми

Как да съчетаваме различните женски аксесоари

На някои жени понякога им се случва да облекат красив тоалет, да го съчетаят добре с чанта и обувки, да си направят прическа и накрая да съсипят цялостната си визия

Модерен дом

Как да изберем уреди за кухнята 2ра част

  Как да изберем уреди за кухнята 1ва част. Ползите от пасатора, миксера и месомелачката Както обещахме в първата статия на темата за кухненските уреди, продължаваме със следващите домакински помощници. Започваме с пасатора.

Дизайнери и модни колекции

Футуристична пролет от модна къща Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld  – футуристична пролет Карл Лагерфелд е не просто много талантлив идизайнер, а уникална личност, която притежава завидна креативност и чувство за мода, което винаги се откроява в

1 коментар

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.