9 основни стила в интериорния дизайн

9 основни стила в интериорния дизайн

 

9 основни стила в интериорния дизайн

В началото на всеки проект за интериорен дизайн, възниква въпроса в какъв стил трябва да бъде създаден той, за да пресъздаде усещане за удобство и уют. С помощта на професионалните дизайнери на Моми Студио ще ви представим няколко от основните стила в интериорния дизайн, които са подходящи за различните вкусове.

1. Модерен минималистичен стил

Moderen-minimalistichen-stil-v-inteiorniq-dizain


Този стил е формиран с изключителна точност, като в него нищо не е прекалено много. Дори бихме казали, че липсва прекаленото натрапване на цветовете. Акцентът е върху непринудеността, цветовете могат да бъдат тъмни или ярки, но в никакъв случай лъскави. Парченцата формиращи цялостния интериорен дизайн са с геометрични форми на квадрат, кръг, правоъгълник, но тяхната външност е изчистена без декорации и подробни детайли. От името на този стил се разбира, че той илюстрира опростените форми.

2. Класически стил

Klasicheski-stil-v-interiorniq-dizain
Той е изискан и развит стил, богат на детайли, които се срещат в структурата на мебели, осветление, комплекти и щампи. Класическия стил в интериорния дизайн се отличава с мебели, които са произведение на изкуството. Украсени с флорални елементи, различни лайтмотиви или рисувани сцени от легенди.

3. Рустик стил

Rustic-stil-v-interiorniq-dizain
При него структурата е сурова с груби детайли, а структурните елементи на мебелите и осветлението могат да бъдат в стволовете на дървета, пънове или клони. Този стил може да откриете в планински ваканционни жилища или селски райони.

4. Интерпретация на класическия стил

Interpretaciq-na-klasicheskiq-stil-v-interiorniq-dizain1
Това е един изискан и елегантен стил в интериорния дизайн, при който класическите по форма детайли се пресъздават по нов начин. Те запазват структурата на старите форми или части, като се актуализират или се комбинират с модерни елементи, създавайки усещането за сливане между старото и новото. Завършените предмети са изрисувани и лакирани с различни иновативни цветове, повърхността им може да бъде от злато, сребро или платина.

5. Ретро стил

Retro-stil-v-interiorniq-dizain
Това е стилът на 50-те, 60-те и 70-те години. При него изпъкват дизайнерските детайли. По това време клиповете на песните са били игриви, имали са забавна структура, а при облеклото на изпълнителите е имало заиграване с цветовете и принтовете. Всички тези елементи се откриват и в интериорния дизайн от този период. Открити са за първи път нови подходи за проектиране на дизайнерски форми и линии. Към стила Art Pop принадлежат щампите с геометрични форми, като карета, линии или илюстрации.

6. Маверик стил

Maverick-stil-v-interiorniq-dizain
Той е част от модерния стил, а подхода му е много изобретателен, необичаен и нестандартен. Стилът е нов, експлозивен и напълно различен от другите. Структурата му е съставена от свързващи детайли, припокриващи се цветове, които могат да се избират на случаен принцип, дори и за една и съща стая. Това е само част от ексцентричността на този стил.

7. Съвременен стил

Contemporari-stil-v-interiorniq-dizain
Той е съвременен и модерен стил в интериорния дизайн, поддържащ гореща линия чрез използването на подбрани цветове и цветова гама. Залага се предимно на балансирани, топли, светли и пастелни тонове. Покритията създаващи уют, дървените облицовки, солидните дървени врати и каси, полираните врати на шкафовете или такива покрити с кожа, всички тези елементи са характерни за този стил. При сформирането на атмосферата често се използват текстилни материали като кадифе, плюш, парчета от крокодилска или змийска кожа. Не е добре да използвате принтове с флорални мотиви, за да придадете малко по-голяма пищност на възглавници, килими и т.н.

8. High-Tech стил

High-tech-stil-v-interiorniq-dizain
Той е новаторски модерен стил, като акцентът е поставен върху структурата на мебелите, където всяка комбинация от детайли не е случайна. Характерни за него са винтовете, болтовете, нитовете и грубите метални обработки, а цветовете често са тъмно-сиви и черни.

9. Елегантен стил „Country”

Country-Stil-v-interiorniq-dizain
Стилът притежава елегантни мебели с привкус от английския, френския или скандинавския класически стил. Мебелните покрития са със ярки, бели или пастелни цветове с традиционни форми. Повърхностите са боядисани, като понякога може да се срещне и изкуствено създадена бутафорна ръжда.

Автор

Подобни статии

Мода и стил

20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

  20 начина да оптимизираме пространството в дома ни Малкото помещение може да изглежда по-просторно с подходящи мебели, цветове и аксесоари Малката стая не означава малки мебели: Малкото помещение не предполага

Твоят стил

Обувки и дрехи за бременни

  Обувки и дрехи за бременни Някои от бъдещите мами навярно са запознати,  че бременността може трайно променя размера и формата на женските стъпала, което прави доста трудно избирането на

Мода и стил

Съвети: Избери си дамско бельо за секси повод

Когато ни предстои среща нов партньор или искаме да изненадаме половинката си, започваме да си задаваме въпроса: “ Какво дамско бельо би му се харесало?”. Как дамско бельо за секси

1 коментар

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.