7 мита за бременната жена

7 мита за бременната жена

7 мита за бременната жена

Бременната жена не е болна и не се налага да се дистанцира от целия свят

Бременните жени, които очакват своето първо дете, са склонни да вярват в какво ли не, прочетено в интернет-форумите, сайтовете, социалните мрежи. Често най-близките променят коренно отношението си, смятайки, че бъдещата мама е нежно цвете, което трябва да пазят от всичко и всички. Бременността обаче не е болест и не налага радикална промяна на навиците, стига те да не застрашават бъдещото бебе, разбира се. Изключваме алкохола, цигарите и физическите натоварвания, тъй като те със сигурност не са добри както за майката, така и за бебето.

Мит №1: Бременните жени не трябва да пътуват със самолет през първото и последното тримесечие от бременността.

Истина: Ако няма здравословни проблеми, бременната жена може да лети със самолет. Разбира се, не се препоръчва това да става в дните около термина, за да не родите във въздуха…

plane

Мит №2: Бременните жени не трябва да съжителстват с животни.

Истина: Спокойно можете да контактувате с домашния любимец и по време на бременността. Не е желателно обаче да се грижите за физиологичните му нужди – като да сменяте котешката тоалетна, тъй като има риск от токсоплазмоза. Грешка е да подарявате любимото си коте на някоя приятелка, защото е опасно за вас, а после и за бебето. Доказано е, че бебетата, които съжителстват с домашни любимци, имат по-силна имунна система.

xKE07

Мит №3: Край на секса след двете чертички на теста за бременност.

Истина: Ако не са налице медицински причини да се въздържате, можете да продължите навиците си в спалнята. Сексът не е опасен нито за вас, нито за бебето. Вероятно наблюдаващият лекар няма да ви каже, че може да правите секс по време на бременността. Затова пък вие можете да питате и да се информирате по въпроса.

Мит №4 : Спането на лявата страна е забранено

Истина: Бременната жена може да спи така, както й е удобно. Пълна заблуда е, че не трябва да спи на лявата си страна. С напредването на бременността вероятно все по-трудно ще си намирате удобна поза заради корема. Спането по корем ще отпадне автоматично по разбираеми причини.

Мит №5: Бременните жени трябва да ядат за двама.

Истина: Много ни се иска да е така, но не е! Не се налага да ядете за двама. Лекарите са категорични, че се нуждаете само от 300 калории плюс. В случай че не се ограничавате от нищо и хапвате двойно, ще натрупате килограми, от които трудно ще се отървете след раждането.

Мит №6: Забравете за кафето!

Истина: Една чаша кафе на ден няма да застраши плода. При положение, че преди бременността сте пили по няколко кафета, сега може да се ограничите до едно на ден. Разбира се, не прекалявайте с кофеина, защото той не е полезен за бебето.

7 мита за бременната жена

Мит №7: Ходенето пеша улеснява раждането.

Истина: Сигурно сте чували от майките и бабите си, че ежедневните разходки ще улеснят раждането?! Те наистина са много полезни и за майката, и за бебето, но нямат връзка с раждането. Затова пък свежият въздух ще ви накара да се чувствате тонизирани, свежи и леки.

Какво мислите вие по въпроса? Съгласни ли сте с тези теории или не?

Автор

Подобни статии

За бременността

Бременна ли съм? Ранни признаци за откриване на бременност

  Вижте кои са ранните признаци за откриване на бременността Бременна ли съм? Въпрос, чиито отговор променя съдби, променя животи… Въпрос, чието задаване провокира на първо място разбира се календара.

За майките

За следродилната депресия – същност, причини и начини за преодоляване

Какво представлява следродилната депресия?  Следродилната депресия за съжаление е доста често срещано явление. Проявява се обикновено няколко дена след раждането, като продължителността и е строго индивидуална и зависи от много

За майките

Развод по мексикански…

  Защо днес стана модерно да се развеждаме? Развод – никой не мисли за него и че подобно нещо би го сполетяло. Всеки се омъжва за половинката си и дори

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.