5 високомазнинни храни, подходящи при отслабване

5 високомазнинни храни, подходящи при отслабване

Всички вече добре знаем, че мазнините в храни като хамбургери, чипс, следолед или пица са изключително вкусни, но също така ни карат да дебелеем и да се чувстваме физичически иемоционално изтощени. Това е така, защото те съдържат в себе си големи количества „вредни“ мазнини или трансмазнини.
Други видове високомазнинни храни пък са известни със способността си да подпомагат процеса на отслабване и подобряването на общото ни здравословно състояние.
Разбира се ако се храните само с полезни мазнини, но в големи количества няма как да стопите излишните килограми. При диета те ви помагат, когато са в малки количества и ролята им е да създават разнообразие при храненето, което пък води след себе си усещане за ситост и предотвратява преяждането. Респективно крайният резултат е трайно намаляване на телесното тегло.
Хората, водещи здравословен начин на живот, които контролират килограмите си залагат богатите на мазнини продукти.

Кои са 5-те вискокомазнинни храни, подходящи при отслабване?

1. Сурови ядки

Въпрки, че ядките са доста вискоко калорични само една шепа от тях е достатъчна, за да утоли гладът ни. В нея се съдържат не повече от 170 калории. Експертите са установили, че хората, включващи в диетата си шепа сурови ядки при следващото си хранене консуират доста по малко калории, което в дългосрочен план води до трайно отслабване.

2. Кокосово масло

Доказано е, че приемът на кокосово масло повишава метаболизма, което пък води до допълнително изгаряне на 120 калории дневно. Ако целите да намалите общия енергиен прием и да отслабнете трайно просто започнете да го използвате кокосова мазнина в ястията, които приготвяте.

3. Авокадо

Авокадото притежава ценен комплекс от мазнини, витамини и фибри. То е и предпочитания продукт, заместител на кравето масло, според диетолозите и хранителните експети. Едно от проведените проучвания дори е доказало, че хора с наднормено тегло, консумирали пооловин авокадо на обяд се чувствали сити пет часа след приема му.

Как можете да похапвате авокадото?

4. Яйчен жълтък

Противно на общите схващания, че яйцата повишават лошия холестерол последните изследвания доказаха, че това всъщност не е така. Напротив, яйцата са ниско калоричен продукт, който притежава уникалното свойство да ви държи сити за по дълъг период от време. Ако целта ви е да отслабнете просто включете варените яйца, планирайки менюто си.

5. Пълномаслени сирена и млечни продукти

Въпреки факта, че сиренето съдържа високо количество мазнини и калории някой от проведените изследвания доказват, че хората включили в диетата си пълномаслелени млечни продукти отслабват доста по-бързо, отколкото тези заложили на нискокалоричните алтернативи. Изследване пък доказва, че точно хората, консумиращи високомазнинни млечни продукти по-рядко страдат от наднормено тегло. Проучванията са установили и че хората, чието седмично меню включва минимум 5 порции млечни продукти имат по-малко телесни мазнини, по- нисък индекс на телесната маса по-ниско кръвно налягане, в сравнение с тази изключили напълно от диетата си. Предполага се, че причината е във високото съдържание на калции в тези продукти, който се свързва с мастните киселини и намалява абсорбацията на мазнини, като същевременно като същевременно увеличава усещането за ситост.

Бонус: Ако ядете черен шоколад, той също е високомазнинна храна, която лекува!

Автор

Подобни статии

Красива

Грижа за вашия сутиен

  Купили сте си нов сутиен и се чувствате секси, красива. След колко  време, обаче, той започва да се захабява или деформира? Ще се разтегене, ще пострадат тъканите му или

Красива

Какво трябва да знаете преди да си направите татуировка

  Напоследък се наблюдава тенденцията все повече хора да си правят татуировки, символизиращи нещо важно и скъпо за тях, или просто нещо, което много им харесва. Трудно е да се

Здрава и красива

Тъмни кръгове под очите – причини и решение на проблема

  Тъмни кръгове под очите – липса на сън или нещо по-сериозно Сам по себе си, проблемът с тъмните кръгове се смята за козметичен. Това, за съжаление, не е точно така. Какво

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!