20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

 

20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

Малкото помещение може да изглежда по-просторно с подходящи мебели, цветове и аксесоари

да оптимизираме пространство в дома

 1. Малката стая не означава малки мебели: Малкото помещение не предполага само малки мебели. Понякога по-големите, но внимателно подбрани мебели стоят по-добре и пестят място. За предпочитане е да се сведат до минимум, като се избират многофункционални, практични и удобни мебели.
 2. Купувайте мебели с персонални размери: Мебелите по поръчка наистина пестят място, защото използват ефективно пространството. Всяко помещение има особености, които няма как да бъдат удовлетворени от универсалните мебели.
 3. Използвайте огледала и стъклени елементи за повече светлина: Огледалата създават впечатление за пространство и визуално разширяват помещението. Може да изберете стъклена масичка, гардероб с вградено огледало. Интересно стоят и огледалата в ъглите, стъклените рамки, които създават отражение.
 4. Завесите не трябва да скриват, а да показват: Уверете се, че пердетата или щорите не спират светлината. Тя трябва да добавят височина, затова нека се спускат от тавана, а не от рамката на прозореца.
 5. Мислете вертикално: Независимо дали става въпрос за изкуство, рафтове или организиране на мебелите, вертикалният стил е за предпочитане. Използването му е практично и предоставящо повече пространство.
 6. Изберете светли шкафове: Свежите цветове, откритите рафтове и стъклените външни врати разширяват стаята и я правят по-уютна. Твърде многото шкафове в кухнята и то в тъмни цветове създават мрачно усещане.
 7. Достъпност и качество: Има толкова много функционални приспособления, които могат да ви улеснят. Доверете се на модерния дизайн и ще се радвате на повече “вкъщи”.
 8. Корк и магнитни дъски: Вместо да тъпчете всички прибори, тенджери и тигани в шкафове, за които просто нямате място,  ги окачете на стената.
 9. Кухни по поръчка: Те си остават идеалният вариант за всеки дом. Така използвате пространството по най-ефективния начин.
 10.  Използвайте вътрешността на шкафовете: Можете да окачите бележки и документи на вътрешната страна на шкафа, а не на хладилника.
 11. Препаратите за почистване могат да се съхраняват в кухнята: Това ще елиминира нуждата от шкафове в банята и килера.
 12. Помислете за комбинираните мебелни системи: Какво ще кажете за легло, което се прибира до стената? Това е особено подходящо за стаята за гости, която използвате и за други цели.
 13. Преместете всички дискове в калъфи: Пластмасовите поставки за дискове отнемат повече място, отколкото кожените калъфи.
 14. Изхвърлете касичките: Пластмасовите касички за пари или стъклените буркани са отживелица. Ще спестите време, защото не ви се налага да ги броите и съхранявате.
 15. Внимавайте с мащабните мебели: За да запазите пропорциите на стаята, не избирате прекалено масивни и тежки мебели.
 16. Не претрупвайте мебелите: Помислете как да организирате книгите си, така че да не стоят прекалено натрупано на рафтовете.
 17. Купете си телевизор с плосък екран: Това елиминира необходимостта от ТВ стойка, която също заема място.
 18. Отървете се от всички визуални прегради: Не избирайте матирано стъкло. Още по-добре ще е ако премахнете напълно вратичките на холовата секция.
 19. Рафтове над мивката в банята: Те са просто задължителни, за да пестите място. Използвайте декоративни кутии по рафтовете, които скриват принадлежностите ви.Обозначете кутиите, така че да намирате лесно и бързо нужните консумативи.
 20. Изхвърлете всичко ненужно: Не съхранявайте стари вещи, които просто не ви трябват. Те отнемат светлината и пространството. Важното е да ви бъде удобно и приятно, нали?

да оптимизираме пространство в дома

Автор

Подобни статии

Мода и стил

Какво да видим в модна къща Зара през ноември 2012 г.

  Видяхте ли последният каталог на модна къща Зара? Ако още сте не сте, значи е време да го направите и да се порадвате на богат асортимент нови и хубави

Мода и стил

Изящество и стил – бижута Сваровски

  Винаги когато става въпрос за бижута, едва ли ще се намери жена, която да не притежава поне няколко комплекта. Сред най-популярните са бижута Сваровски . Диамантите са прекалено скъпи и повечети

Модерен дом

Как да направим детската стая уютно и приятно място

  Всички родители искат детската стая да е уютно и приятно място. Обзавеждането й може да бъде забавно, но това в никакъв случай не е лека задача. Все пак има неща,

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.