20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

 

20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

Малкото помещение може да изглежда по-просторно с подходящи мебели, цветове и аксесоари

да оптимизираме пространство в дома

 1. Малката стая не означава малки мебели: Малкото помещение не предполага само малки мебели. Понякога по-големите, но внимателно подбрани мебели стоят по-добре и пестят място. За предпочитане е да се сведат до минимум, като се избират многофункционални, практични и удобни мебели.
 2. Купувайте мебели с персонални размери: Мебелите по поръчка наистина пестят място, защото използват ефективно пространството. Всяко помещение има особености, които няма как да бъдат удовлетворени от универсалните мебели.
 3. Използвайте огледала и стъклени елементи за повече светлина: Огледалата създават впечатление за пространство и визуално разширяват помещението. Може да изберете стъклена масичка, гардероб с вградено огледало. Интересно стоят и огледалата в ъглите, стъклените рамки, които създават отражение.
 4. Завесите не трябва да скриват, а да показват: Уверете се, че пердетата или щорите не спират светлината. Тя трябва да добавят височина, затова нека се спускат от тавана, а не от рамката на прозореца.
 5. Мислете вертикално: Независимо дали става въпрос за изкуство, рафтове или организиране на мебелите, вертикалният стил е за предпочитане. Използването му е практично и предоставящо повече пространство.
 6. Изберете светли шкафове: Свежите цветове, откритите рафтове и стъклените външни врати разширяват стаята и я правят по-уютна. Твърде многото шкафове в кухнята и то в тъмни цветове създават мрачно усещане.
 7. Достъпност и качество: Има толкова много функционални приспособления, които могат да ви улеснят. Доверете се на модерния дизайн и ще се радвате на повече “вкъщи”.
 8. Корк и магнитни дъски: Вместо да тъпчете всички прибори, тенджери и тигани в шкафове, за които просто нямате място,  ги окачете на стената.
 9. Кухни по поръчка: Те си остават идеалният вариант за всеки дом. Така използвате пространството по най-ефективния начин.
 10.  Използвайте вътрешността на шкафовете: Можете да окачите бележки и документи на вътрешната страна на шкафа, а не на хладилника.
 11. Препаратите за почистване могат да се съхраняват в кухнята: Това ще елиминира нуждата от шкафове в банята и килера.
 12. Помислете за комбинираните мебелни системи: Какво ще кажете за легло, което се прибира до стената? Това е особено подходящо за стаята за гости, която използвате и за други цели.
 13. Преместете всички дискове в калъфи: Пластмасовите поставки за дискове отнемат повече място, отколкото кожените калъфи.
 14. Изхвърлете касичките: Пластмасовите касички за пари или стъклените буркани са отживелица. Ще спестите време, защото не ви се налага да ги броите и съхранявате.
 15. Внимавайте с мащабните мебели: За да запазите пропорциите на стаята, не избирате прекалено масивни и тежки мебели.
 16. Не претрупвайте мебелите: Помислете как да организирате книгите си, така че да не стоят прекалено натрупано на рафтовете.
 17. Купете си телевизор с плосък екран: Това елиминира необходимостта от ТВ стойка, която също заема място.
 18. Отървете се от всички визуални прегради: Не избирайте матирано стъкло. Още по-добре ще е ако премахнете напълно вратичките на холовата секция.
 19. Рафтове над мивката в банята: Те са просто задължителни, за да пестите място. Използвайте декоративни кутии по рафтовете, които скриват принадлежностите ви.Обозначете кутиите, така че да намирате лесно и бързо нужните консумативи.
 20. Изхвърлете всичко ненужно: Не съхранявайте стари вещи, които просто не ви трябват. Те отнемат светлината и пространството. Важното е да ви бъде удобно и приятно, нали?

да оптимизираме пространство в дома

Автор

Подобни статии

Модерен дом

Как да изберем цветовете за нашата спалня?

Как да изберем цветовете за нашата спалня? Всички знаем, че цветовете могат да напрягат нашите очи, но замисляли ли сте се някога затова, когато обзавеждате или просто обновявате интериора на

Мода и стил

Различна и оригинална всеки ден – 10 тоалета с един шал

Всяка дама, независимо от големината на гардероба си, често попада в дилема какво да облече сутрин. Искаме да сме винаги различни и оригинални, но без да губим стила си и

Мода и стил

Как да обзаведем своят дом

Да обзаведеш своят дом не е толкова лесна задача. Имайки предвид, че една голяма част от живота ви ще мине на това място е много важно да се чувствате наистина комфортно у

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.