20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

 

20 начина да оптимизираме пространството в дома ни

Малкото помещение може да изглежда по-просторно с подходящи мебели, цветове и аксесоари

да оптимизираме пространство в дома

 1. Малката стая не означава малки мебели: Малкото помещение не предполага само малки мебели. Понякога по-големите, но внимателно подбрани мебели стоят по-добре и пестят място. За предпочитане е да се сведат до минимум, като се избират многофункционални, практични и удобни мебели.
 2. Купувайте мебели с персонални размери: Мебелите по поръчка наистина пестят място, защото използват ефективно пространството. Всяко помещение има особености, които няма как да бъдат удовлетворени от универсалните мебели.
 3. Използвайте огледала и стъклени елементи за повече светлина: Огледалата създават впечатление за пространство и визуално разширяват помещението. Може да изберете стъклена масичка, гардероб с вградено огледало. Интересно стоят и огледалата в ъглите, стъклените рамки, които създават отражение.
 4. Завесите не трябва да скриват, а да показват: Уверете се, че пердетата или щорите не спират светлината. Тя трябва да добавят височина, затова нека се спускат от тавана, а не от рамката на прозореца.
 5. Мислете вертикално: Независимо дали става въпрос за изкуство, рафтове или организиране на мебелите, вертикалният стил е за предпочитане. Използването му е практично и предоставящо повече пространство.
 6. Изберете светли шкафове: Свежите цветове, откритите рафтове и стъклените външни врати разширяват стаята и я правят по-уютна. Твърде многото шкафове в кухнята и то в тъмни цветове създават мрачно усещане.
 7. Достъпност и качество: Има толкова много функционални приспособления, които могат да ви улеснят. Доверете се на модерния дизайн и ще се радвате на повече “вкъщи”.
 8. Корк и магнитни дъски: Вместо да тъпчете всички прибори, тенджери и тигани в шкафове, за които просто нямате място,  ги окачете на стената.
 9. Кухни по поръчка: Те си остават идеалният вариант за всеки дом. Така използвате пространството по най-ефективния начин.
 10.  Използвайте вътрешността на шкафовете: Можете да окачите бележки и документи на вътрешната страна на шкафа, а не на хладилника.
 11. Препаратите за почистване могат да се съхраняват в кухнята: Това ще елиминира нуждата от шкафове в банята и килера.
 12. Помислете за комбинираните мебелни системи: Какво ще кажете за легло, което се прибира до стената? Това е особено подходящо за стаята за гости, която използвате и за други цели.
 13. Преместете всички дискове в калъфи: Пластмасовите поставки за дискове отнемат повече място, отколкото кожените калъфи.
 14. Изхвърлете касичките: Пластмасовите касички за пари или стъклените буркани са отживелица. Ще спестите време, защото не ви се налага да ги броите и съхранявате.
 15. Внимавайте с мащабните мебели: За да запазите пропорциите на стаята, не избирате прекалено масивни и тежки мебели.
 16. Не претрупвайте мебелите: Помислете как да организирате книгите си, така че да не стоят прекалено натрупано на рафтовете.
 17. Купете си телевизор с плосък екран: Това елиминира необходимостта от ТВ стойка, която също заема място.
 18. Отървете се от всички визуални прегради: Не избирайте матирано стъкло. Още по-добре ще е ако премахнете напълно вратичките на холовата секция.
 19. Рафтове над мивката в банята: Те са просто задължителни, за да пестите място. Използвайте декоративни кутии по рафтовете, които скриват принадлежностите ви.Обозначете кутиите, така че да намирате лесно и бързо нужните консумативи.
 20. Изхвърлете всичко ненужно: Не съхранявайте стари вещи, които просто не ви трябват. Те отнемат светлината и пространството. Важното е да ви бъде удобно и приятно, нали?

да оптимизираме пространство в дома

Автор

Подобни статии

Дизайнери и модни колекции

Футуристична пролет от модна къща Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld  – футуристична пролет Карл Лагерфелд е не просто много талантлив идизайнер, а уникална личност, която притежава завидна креативност и чувство за мода, което винаги се откроява в

Дизайнери и модни колекции

Дамски пуловер – време е да си спомним за него

  Пуловерът е дреха, която може да се носи в много случаи. За сезон есен-зима 2014 г., той е на върха на модните класации. Особено актуални са моделите с релефна

Модерен дом

9 свежи идеи за перфектно и бързо домакинстване

  9 свежи идеи за перфектно и бързо домакинстване Ето, че есента вече намирисва. Тя носи носталгията по отминаващия красив сезон и напомня, че трябва да затягаме коланите за предстоящата

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.