Тренировки с Мануела, а тя е страхотна!

Тренировки с Мануела, а тя е страхотна!

Имаме удоволствието да ви представим вашия нов фитнес инструктор – Мануела! Ето и нейната история 🙂

Здравейте! Аз съм Мануела и съм на 23 години. Занимавам се с фитнес. Щастлива съм, че хобито ми е и моята работа. Искам да ви разкажа за мен и живота ми, как започнах да се занимавам със спорт, какво беше преди това, какво се промени впоследствие и колко е важно да имаме активно и качествено ежедневие.

Тренирай с МануелаЗапочвам хронологично.

Като дете ме вълнуваха много различни неща, типично момичешките, но честно казано да спортувам не ми беше приоритет. Спортни занимания имах единствено в училище и го правех, защото така трябваше. Не съм проявявала интерес извън това да се занимавам сериозно с нещо.

Една от мечтите на всяко малко момиче е да танцува. Е, аз дълги години съм танцувала. Харесваше ми, нямах търпение да дойдат дните за репетиции, а след това и танцуването на сцена, адреналина, желанието да научавам още и още. Може би това е бил и моят вид „спорт“, макар да не го приемах точно така. Години в залата за танци, след което започнах да пораствам, преместих се да живея другаде, смених училището и средата си и малко по малко, почти неусетно, спрях да ходя редовно на репетиции. Хобито ми се изгуби някъде по пътя, а аз бях готова за нови неща, които така и не намерих тогава.

По това време сестра ми ходеше на тенис на корт. Реших да опитам и установих, че това не е моят спорт.

Баща ми винаги е бил спортуващ човек, от както се помня ходеше на фитнес. В един чудесен ден ме заведе в залата. Държа да отбележа, че имах инструктор във фитнеса, който да ме запознае с основните упражнения. Това беше и първото ми сериозно посещение, но за съжаление не прерасна в нещо редовно.

Направих грешката да тичам само на пътека. Това безумно тичане, познато и до днес, е погрешно възприемано за добро средство за отслабване. През останалото време пазех „диета“. Неправилно, не информирана, ядяща веднъж-два пъти дневно.

тренирай с Мануела
Когато влязох в университета моя съученичка, управител на фитнес зала, ми звънна и ми каза „Мануела, търсим момиче за работа, искаш ли да пробваш?“ Това беше първата ми сериозна работа. Започнах да работя в спортната зала, без да осъзнавам, че в последствие тренировките ще станат неразделна и важна част от живота ми.

Как започнах с тренировките във фитнеса?

Мануела тренировкаНа новата и първа работа работеше момче, с което започнах да тренирам в почивните дни. Първата сериозна тренировка беше за долна част на тялото, така ги разделихме „горна“ и „долна“ част. Непосредствено след като приключих не можех да се кача по стълбите, да не говорим какво беше следващите дни. Но ми хареса, виждах всички тези хора, спортуващи, изглеждащи добре, и си казах, че този път няма да се откажа! Чувствах се все по-добре физически и емоционално. Комбинирах и тренировките с редовна и качествена храна и резултатите не закъсняха. Имах голям напредък и всички около мен виждаха това.

Да, промяната в режима на хранене не беше лесна. Трябваше да се храня много и редовно – закуска, обяд, вечеря и на всичко отгоре и междинни хранения. И сега си казвам имаше смисъл, и то голям!
В последствие се запознах с едно момче, което идваше в залата, много ми харесваше. Допаднахме си, станахме двойка, ФИТ двойка, както се шегувахме. Бях започнала да понаучавам повече за спорта, четях, пробвах, той ми помагаше. В началото ми беше трудно да се преборя с мисълта и съмненията как изглеждам отстрани. Смешно?! Нелепо?! И това мина.

Минаха месеци, минаха и притесненията, а аз харесвах тялото си все повече и повече. Разбрах, че всичко това има смисъл, има смисъл и да продължавам да го правя, да се храня редовно и в същото време да съм физически активна.

Тренировки и работа, Мануела споделя:

Тренирай с МануелаСега съчетавам работата и фитнеса с още едно хоби. Снимам за различни онлайн сайтове за дрехи, наскоро снимах за известна марка за бельо и бански в чужбина. Ето денят, в който бях най-горда и това е най-големия ми успех за сега. Отидох на кастинга, трябваше всяко момиче да облече определен модел бански, за да преценят дали става за работата. Всяка облече по 2 или 3, а мен ме накараха да облека всички! Толкова много ме харесаха, а когато видях какво възхищение предизвиквам у такива професионалисти нямаше как да не съм щастлива за това, което бях постигнала до сега. и до днес, а аз продължавам да се грижа за тялото си, за духа и самочувствието си.
тренирай с мануелаИ така…. минаха 2 години! Опитах да изгоня страховете, преборих се с тях, научих себе си на много неща- дисциплина, амбиции за повече. Постигнах много извън спорта, в живота и професията си, благодарение на това, че не се отказах от спорта! И няма да се откажа! И съм тук, за да накарам колкото може повече хора да повярват в себе си и възможностите си!
Мислете положително, действайте, борете се! Аз съм тук и ще се учим заедно!

Очаквайте съветите на Мануела за тренировки във фитнеса и у дома първо на нашите страници!

Ако искате и вие да се промените ние гарантираме, че Мануела е вашият точен помощник.  Тя е страхотна, умна, преследва своите цели и изглежда страхотно, нещо което заслужава всяка жена, доверете и се 🙂

 

Тренировка с мануела received_769736223145304

Мануела тренира във фитнес център West Gym Deluxe и ви очаква. За да се свържете с нея използвайте коментарите или и пишете на  blfitarmy ат gmail.com. Очаквайте супер полезни съвети от нея съвсем скоро, тук на нашите страници.

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.