Първи стъпки за всеки начинаещ сноубордист

Първи стъпки за всеки начинаещ сноубордист

 

Карането на сноуборд е изключително вълнуващо и забавно изживяване, което отгоре на всичко влияе положително на здравето и физическата ни форма. Дори да се страхувате от този атрактивен спорт, никога не е късно да се изправите срещу страховете си и да надскочите себе си. С тази статия ще се опитаме да ви мотивираме да изберете “дъската” за сняг и ще ви запознаем с основните неща, които трябва да знае всеки начинаещ сноубордист.

Първи стъпки

Най-важното в началото е да се научите да пазите равновесие. Естествено, запознаването със сноуборда отблизо е съпроводено с тежки падания. Ето защо е необходимо да си купите протектори за колената, дупето и хубава каска. Добрата физическа форма със сигурност е ваш плюс в начинаещия период и ще ви помогне да свикнете по-бързо с дъската. Преди да започнете с уроците, може да тренирате основните мускули в домашни условия. Упражненията няма да са ви излишни, но пък могат да са ви от полза на снега. Няма как да избегнете мускулната треска. Ще ви боли и на места, на които никога не сте предполагали, че е възможно.

Protection_3

Екипировката

Вече ви запознахме с необходимата екипировка за ски, която не се различава от тази за каране на сноуборд. Ще припомним отново всичко необходимо за изявите ви на снега: облекло (яке, панталони), ръкавици, маска, каска, протектори (по избор). За снолборда ви трябват още и подходящи обувки, автомати и дъската.

Когато избирате екипировката си, трябва да се ръководите от уменията си, годините, ръста, килограмите и финансовите възможности, разбира се. Предлагат се и екипировки на различни производители под наем. Независимо дали екипировката ви е под наем, или не, е важно тя да ви бъде по мярка. Най-голямо внимание обърнете на обувките. Те трябва да са удобни, затова е хубаво да си ги изберете на място, а не по интернет. Много сноубордисти препоръчват закупуването на нови обувки, а не взимането им под наем. В случай че не сте сигурни, че това е вашия спорт, започнете с екипите под наем, като винаги можете да си купите свои. Когато си купувате автомати ги съобразете с обувките. За дъската може да изчакате, за да се ориентирате как ще ви е най-удобно. Те се отличават по безброй неща. 

gear-up-snowboarding-01-1221-lgn

Подготовка

Преди да се качите на дъската, трябва да помислите не само за своята безопасност, но и за метеорологичната прогноза, качеството на екипировката си, избора на терен и не на последно място – кой ще ви учи. Може да в ваш близък приятел или професионален инструктор. 

Избор на терен

Начинаещите е препоръчително да започнат уроците по сноуборд на учебни терени, където обикновено се обучават желаещите. Няма как да форсирате още на първия ден по стръмни склонове по разбираеми причини, а и вие няма да се чувствате сигурни да го направите. 

Има и изключения. Ако сте карали скейтборд, можете да се научите доста по-бързо.

Snowboarder-Girl

Грижи

Не забравяйте да си осигурите и слънцезащитен крем, за да предпазите кожата на лицето си.  Кремът предпазва не само от слънце, но и от вятър, и студ.

Сега вече сте готови за зимни приключения. Трябва да знаете, че усещането да си върху сноуборд е невероятно. Като добавим към това и снежната приказка в планината, чистия въздух и адреналин, просто не е за изпускане!           

Прочетете и: Доказаните ползи за здравето от карането на сноуборд                                                            

Автор

Подобни статии

Спорт и диети

Йога – чудният път към здравето и духовността

  Всеки е чувал за здравето и дълголетието на практикуващите йога. След толкова шум, с който е съпроводено преоткриването на древната индийска философия, след множество предавания с упражнения по йога

Спорт и диети

Наистина ли сме гладни или изпитваме фалшив глад

  Гладни ли сте или само така ви се струва? Чували ли сте за фалшив глад? Има фактори, които ви карат да ядете повече от необходимото. 1. Студът   Според последните

Здрава и красива

6 лесни начина да намалите калориите

  Ето няколко лесни начина да намалите калориите, защото разковничето е в малките неща. Когато кажем „горене на калории” може би първото нещо, което изниква в съзнанието ви е строга

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.