Първи стъпки за всеки начинаещ сноубордист

Първи стъпки за всеки начинаещ сноубордист

 

Карането на сноуборд е изключително вълнуващо и забавно изживяване, което отгоре на всичко влияе положително на здравето и физическата ни форма. Дори да се страхувате от този атрактивен спорт, никога не е късно да се изправите срещу страховете си и да надскочите себе си. С тази статия ще се опитаме да ви мотивираме да изберете “дъската” за сняг и ще ви запознаем с основните неща, които трябва да знае всеки начинаещ сноубордист.

Първи стъпки

Най-важното в началото е да се научите да пазите равновесие. Естествено, запознаването със сноуборда отблизо е съпроводено с тежки падания. Ето защо е необходимо да си купите протектори за колената, дупето и хубава каска. Добрата физическа форма със сигурност е ваш плюс в начинаещия период и ще ви помогне да свикнете по-бързо с дъската. Преди да започнете с уроците, може да тренирате основните мускули в домашни условия. Упражненията няма да са ви излишни, но пък могат да са ви от полза на снега. Няма как да избегнете мускулната треска. Ще ви боли и на места, на които никога не сте предполагали, че е възможно.

Protection_3

Екипировката

Вече ви запознахме с необходимата екипировка за ски, която не се различава от тази за каране на сноуборд. Ще припомним отново всичко необходимо за изявите ви на снега: облекло (яке, панталони), ръкавици, маска, каска, протектори (по избор). За снолборда ви трябват още и подходящи обувки, автомати и дъската.

Когато избирате екипировката си, трябва да се ръководите от уменията си, годините, ръста, килограмите и финансовите възможности, разбира се. Предлагат се и екипировки на различни производители под наем. Независимо дали екипировката ви е под наем, или не, е важно тя да ви бъде по мярка. Най-голямо внимание обърнете на обувките. Те трябва да са удобни, затова е хубаво да си ги изберете на място, а не по интернет. Много сноубордисти препоръчват закупуването на нови обувки, а не взимането им под наем. В случай че не сте сигурни, че това е вашия спорт, започнете с екипите под наем, като винаги можете да си купите свои. Когато си купувате автомати ги съобразете с обувките. За дъската може да изчакате, за да се ориентирате как ще ви е най-удобно. Те се отличават по безброй неща. 

gear-up-snowboarding-01-1221-lgn

Подготовка

Преди да се качите на дъската, трябва да помислите не само за своята безопасност, но и за метеорологичната прогноза, качеството на екипировката си, избора на терен и не на последно място – кой ще ви учи. Може да в ваш близък приятел или професионален инструктор. 

Избор на терен

Начинаещите е препоръчително да започнат уроците по сноуборд на учебни терени, където обикновено се обучават желаещите. Няма как да форсирате още на първия ден по стръмни склонове по разбираеми причини, а и вие няма да се чувствате сигурни да го направите. 

Има и изключения. Ако сте карали скейтборд, можете да се научите доста по-бързо.

Snowboarder-Girl

Грижи

Не забравяйте да си осигурите и слънцезащитен крем, за да предпазите кожата на лицето си.  Кремът предпазва не само от слънце, но и от вятър, и студ.

Сега вече сте готови за зимни приключения. Трябва да знаете, че усещането да си върху сноуборд е невероятно. Като добавим към това и снежната приказка в планината, чистия въздух и адреналин, просто не е за изпускане!           

Прочетете и: Доказаните ползи за здравето от карането на сноуборд                                                            

Автор

Подобни статии

Спорт и диети

Бързо и лесно отслабване – мисията възможна

  Бързо и лесно отслабване – мисията възможна Ако вече ви е писнало от постоянни лишения и какви ли не диети, от които крайният резултат е далеч от този, който

Спорт и диети

Екстремна диета елиминира мазнините

4-дневната диета на д-р Иън Смит не е просто една диета, а седем отделни модули. Целта на различните модули е да ви предоставят все по-разнообразно меню, така че да не

Спортувай активно

Тренировка в парка

Обичате природата? Защо не направите една тренировка в парка? Пейките в парка И те могат да ви помогнат да формирате ръцете и гръдния си кош. Направете няколко лицеви опори на

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.