Любовно със Силвия: Медитация у дома

Любовно със Силвия: Медитация у дома

Когато медитацията влезе в дома ти…

Как се случват големите промени в живота ни? Дълбоко съм убедена, че те тръгват от малките неща.

Понякога големи събития могат да отключат нов позитивен развой. Но за да задържим всичко това и го увеличим (вместо да бъде еднократно явление), е нужно да променим ежедневните си навици. В малките редовни ритуали се крие огромна сила.

Когато направим нещо навик, ритуал, част от всеки ден, още след първия месец той започва да променя нашето подсъзнание. Променя начина по който мислим, усещаме и вярваме. От там започваме неусетно да действаме различно. И не само това… започваме като по чудо да привличаме, уж случайно, нов тип събития и хора.

А от всички ежедневни ритуали, може би няма по-мощен ритуал от медитацията.

Нека изясним нещо за медитацията още тук… Истинското медитативно състояние е това, в което просто изпитваш дълбока радост от живота и присъствие тук и сега. Без мисъл за вчера или утре. Пълна осъзнатост. Можеш да изпитваш истинска медитация дори, когато миеш чиниите – ако изцяло си потопен в това действие и всяка клетка от тялото ти е жива, благодарна че е жива!

Но това не винаги е толкова лесно, нали?

Затова съществуват всичките видове медитативни техники.

Всяка от тях има за цел да ни доближи до това истинско състояние на медитация, когато просто сме едно със Съществуването и в пълна хармония със себе си.

Съществуват дълбоката медитация (при която оставаме изцяло в тишина със себе си), динамичната медитация (при която чрез движения и звуци изкарваме всичко необходимо, преживяваме катарзис) и водената медитация.
При последната друг човек ни помага чрез гласа си да влезем по-дълбоко в подсъзнанието, да се отпуснем и махнем бариерите, да въздействаме на това, което е под ума. Ние сме изцяло в съзнание, но успяваме по-добре да влезем в пластовете на подсъзнанието – там, където се съхраняват нашите истински вярвания за себе си и света.

Чрез своя глас водещият на медитацията ни отпуска, потапя ни в нови усещания, помага ни да визуализираме нови реалности.
В зависимост от целта й, медитацията може да засили нашата увереност и вяра в успеха, доверието ни в хората, да ни освободи от насъбран стрес, да ни направи по-позитивни и сияйни отвътре. Тя може дори да засили нашето сексуално излъчване и женственост!
Но може би най-силната полза е на лечебно ниво – чрез водени медитации само от по 15мин. на ден задвижваме мощни лечебни процеси в тялото. Защото нашите клетки се подчиняват на нашите мисли и чувства – и когато подсъзнанието се настрои към позитвна, отворена към лечението вълна, всичко е възможно на физическо ниво.

Водена медитация

Можем да изпитаме силата на водената медитация в йога студиа или центрове за личностно развитие. Там те имат много релаксиращо или зареждащо въздействие, но ефектът се явява еднократен. Усещаме го на същия и може би на следващия ден. Но ако не посещаваме такива практики редовно – поне 4 пъти седмично, новото усещане избледнява с дните. Така остава въпросът – как можем да направим този мощен метод за вътрешна трансформация ежедневен ритуал?

лечебна медитация

Как да вкараме медитация у дома и да я направим част от нас?

В един дигитален и свързан свят трябва да има как, казахме си… И така аз Силвия, сестра ми Елена Матеева и Йоанна Иванова създадохме първата уеб платформа в България за водени аудио медитации. Разбира се, изцяло на български език!
Може би сте се опитвали да търсите такива в сайтове като YouTubе. Ако е така, вероятно сте установили, че разнообразието и качеството са на страната на англоговорящите.

Но нека сме откровени – не всеки българин, който иска да си помогне и излекува чрез медитация, владее английски език отлично. Самите ние със сестра ми се озовахме преди време в ситуация, в която трябваше да препоръчаме на майка ни медитация за изцеление. Тя беше болна от грип, а ние вече се лекувахме почти само по този начин. Добрата лечебна медитация може да върне или рязко подобри здравето при грип в рамките на ден! И така, майка ни беше готова да опита. Дори горещо го желаеше. Но нямаше аудио на български, което можехме да препоръчаме…

Така осъзнахме колко полза може да донесе подобен специализиран сайт за българската аудитория. Където всяка медитация е създадена с любов и ползваща най-ефективните техники от цял свят. Където всички те са подредени по категории – за да откриват посетителите лесно това, от което се нуждаят. Където можеш да намериш отново своя вътрешен мир, да оставиш грижите настрана, да се усетиш окрилен и зареден, да събудиш своята женственост, да се отвориш за любовта и започнеш да градиш една нова реалност.

Платформата DjavaRava.com вече е реалност и всяка седмица се обогатява с нови водени медитации. С нея се надяваме да предоставим на теб – слушателя – възможност да създадеш един нов магически ежедневен ритуал.
Но има и още. DjavaRava дава поле за изява на всички талантливи българи в тази сфера. Последните години чух прекрасни медитации, създадени от наши сънародници – терапевти, йога учители, автори, треньори по личностно развитие. И те могат и трябва да достигат всички желаещи да изпитат магията им!

Нека медитацията не остава зад затворените врати на семинари и центрове…
Нека влезе в дома ни! Нека стане ежедневен ритуал, който капка по капка… ще преобрази нашия вътрешен и външен свят.

Автор: Силвия Матеева

Автор

Подобни статии

Без категория

7 Тенденции при Банските Костюми от две части ДВЕ ЧАСТИ ЗА 2015та

Какви тенденции при Банските костюми ни поднася 2015та? Хитовите тенденции за летния сезон на 2015-та при банските костюми от две части са моделите, вдъхновени от ретро стила, както и тези

Без категория

Езотерично със Соня: Какво или кое е йога? Йога за начинаещи

Често се случва да получавам въпроси от вида: искам да се занимавам с йога, с какво ще ми препоръчате да започна? Този въпрос няма еднозначен и унифициран отговор, затова почти

Без категория

Езотерично със Соня: Йога за начинаещи

Отново е четвъртък и е ред на рубриката ни за езотерика със Соня 🙂 Не я познавате? Можете да прочете за нея тук. Преди да пристъпи към практикуване на йога,

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.