11 доказателства, че дехидратацията води до затлъстяване и болести

11 доказателства, че дехидратацията води до затлъстяване и болести

 

Постоянно слушаме, че трябва да пием по 2 литра вода на ден, защото е полезно и необходимо за организма. Това е напълно вярно. Доказано е, че дехидратацията може да ни се отрази доста неблагополучно в даден момент. Ефектът идва със закъснение. Когато се случи, няма и да разберем истинската причина.

Дехидратацията води до затлъстяване и болести. Може да доведе до проблеми с кожата, храносмиланaта система, пикочния мехур, бъбреците. Може да ви заболи глава или да се чувствате уморени.

Нуждаем се от водата, както се нуждаем и от въздуха, затова пиите достатъчно от нея!

дехидратацията

 

Щом усетите жажда, значи че вече сте дехидратирани. За да избегнете това, разпределете водата за през целия ден. Сложете близо до работното си място чаша вода. Сутрин изпивайте на празен стомах 1-2 чаши с вода. В началото ще ви е трудно. Увеличавайте количеството постепенно. По-здравословно е. Сутрешната чаша вода ще нормализира кръвното ви налягане.  

Много от нас мислят, че пиенето на сокове и други подсладени напитки е равносилно на пиенето на вода. Не е вярно. Точно обратното е. Тялото ви губи вода, за да се справи с добавената захар и сол. 

Пиенето на вода повишава метаболизма ви, кара ви да се чувствате по сити. Когато започнете да пиете повече, ще ядете по-малко и ще отслабвате.

1. Умора

Водата е жизненоважна. Дехидратацията води до подтискане на ензимите в тяло. От тук идват чувството за умора.

2. Повишено кръвно налягане

Кръвта ви съдържа 92% вода. Ако лишавате тялото от нея, кръвното ви ще се повиши.

3. Алергии и астма

Вероятността от алергична реакция се повишава при липса на вода. Хистаминът е в завишение граници и има риск от развитие на астма или друга алергия.

4. Кожни болести

Дехидратацията спира изчистването на токсините през кожата и я прави уязвима за кожни заболявания като псориазис, дерматит, лющене и други.

5. Висок холестерол

Естествената реакция на организма при недостиг на вода е повишена продукция на холестерол, който да задържи повече водни молекули в тялото ви.

6. Храносмилателни проблеми

Гастритът и рефлуксът могат да са резултат на дехидратацията. Лигавицата ви е защитена от слуз, която също като кръвта, е предимно вода. Когато тази слуз се образува трудно, лигавицата става уязвима на солната киселина, която се отделя за храносмилателни я процес. Това уврежда

 храносмилателната ви система.

7. Проблеми с пикочния мехур или бъбреците

Създава се токсична среда, в която виреят лоши бактерии. Рискът от инфекции се засилва.

8. Запек

Дебелото черво е първият източник, от който черпи тялото при липса на вода. Това затруднява движението на отпадъците или напълно го спира. Знаете резултата.

9. Болки в ставите

Ставните ви капсули са пълни със смазваща течност. При дехидратация обновяването е затруднено, гъвкавостта намалява и се появява болка.

10. Затлъстяване

Клетките ви са дехидратирани и изпращат грешни сигнали на тялото, че имат нужда от енергия под формата на храна.

11. Преждевременно остаряване

При хронично състояние органите и тялото се скапват по-бързо от нормалното. 

Untitled

ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ДНЕС!

Харесайте статията ни и я споделете с близки и приятели. Важно е!

 

Автор

Подобни статии

Красива

Как да се гримираме в ежедневието ни?

Защо дневния грим се отличава от вечерния? Причините са няколко. Като за начало, вечерната обстановка обикновено е малко по-разкрепостена. Ето защо, през това време на деня ние можем да си

Здраво тяло

7 лоши навика, които предизвикват бръчки

  Отърви се от всички лоши навици, които предизвикват бръчки и водят до преждевременно състаряване на кожата.  Бръчките предизвикват ужас у повечето от нас. Когато забележим първите бръчките в областта на

Спортувай активно

Как да ускорим метаболизма си и да се преборим с излишните килограми?

Често причината за излишните килограми е неправилния метаболизъм на нашия организъм или обмяната на веществата. Днес ще се постараем да ви помогнем да се справите с този проблем и ще

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.