11 доказателства, че дехидратацията води до затлъстяване и болести

11 доказателства, че дехидратацията води до затлъстяване и болести

 

Постоянно слушаме, че трябва да пием по 2 литра вода на ден, защото е полезно и необходимо за организма. Това е напълно вярно. Доказано е, че дехидратацията може да ни се отрази доста неблагополучно в даден момент. Ефектът идва със закъснение. Когато се случи, няма и да разберем истинската причина.

Дехидратацията води до затлъстяване и болести. Може да доведе до проблеми с кожата, храносмиланaта система, пикочния мехур, бъбреците. Може да ви заболи глава или да се чувствате уморени.

Нуждаем се от водата, както се нуждаем и от въздуха, затова пиите достатъчно от нея!

дехидратацията

 

Щом усетите жажда, значи че вече сте дехидратирани. За да избегнете това, разпределете водата за през целия ден. Сложете близо до работното си място чаша вода. Сутрин изпивайте на празен стомах 1-2 чаши с вода. В началото ще ви е трудно. Увеличавайте количеството постепенно. По-здравословно е. Сутрешната чаша вода ще нормализира кръвното ви налягане.  

Много от нас мислят, че пиенето на сокове и други подсладени напитки е равносилно на пиенето на вода. Не е вярно. Точно обратното е. Тялото ви губи вода, за да се справи с добавената захар и сол. 

Пиенето на вода повишава метаболизма ви, кара ви да се чувствате по сити. Когато започнете да пиете повече, ще ядете по-малко и ще отслабвате.

1. Умора

Водата е жизненоважна. Дехидратацията води до подтискане на ензимите в тяло. От тук идват чувството за умора.

2. Повишено кръвно налягане

Кръвта ви съдържа 92% вода. Ако лишавате тялото от нея, кръвното ви ще се повиши.

3. Алергии и астма

Вероятността от алергична реакция се повишава при липса на вода. Хистаминът е в завишение граници и има риск от развитие на астма или друга алергия.

4. Кожни болести

Дехидратацията спира изчистването на токсините през кожата и я прави уязвима за кожни заболявания като псориазис, дерматит, лющене и други.

5. Висок холестерол

Естествената реакция на организма при недостиг на вода е повишена продукция на холестерол, който да задържи повече водни молекули в тялото ви.

6. Храносмилателни проблеми

Гастритът и рефлуксът могат да са резултат на дехидратацията. Лигавицата ви е защитена от слуз, която също като кръвта, е предимно вода. Когато тази слуз се образува трудно, лигавицата става уязвима на солната киселина, която се отделя за храносмилателни я процес. Това уврежда

 храносмилателната ви система.

7. Проблеми с пикочния мехур или бъбреците

Създава се токсична среда, в която виреят лоши бактерии. Рискът от инфекции се засилва.

8. Запек

Дебелото черво е първият източник, от който черпи тялото при липса на вода. Това затруднява движението на отпадъците или напълно го спира. Знаете резултата.

9. Болки в ставите

Ставните ви капсули са пълни със смазваща течност. При дехидратация обновяването е затруднено, гъвкавостта намалява и се появява болка.

10. Затлъстяване

Клетките ви са дехидратирани и изпращат грешни сигнали на тялото, че имат нужда от енергия под формата на храна.

11. Преждевременно остаряване

При хронично състояние органите и тялото се скапват по-бързо от нормалното. 

Untitled

ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ДНЕС!

Харесайте статията ни и я споделете с близки и приятели. Важно е!

 

Автор

Подобни статии

Спортувай активно

Това момиче го може! Можеш го и ТИ!

Силна кампания за насърчаването на спортните активности за жени, който нямат идеална фигура. Ракламата спечели „Златен лъв“ на международния фестивал в Кан в раздела за реклама и е дело на

Здрава и красива

Как се лекува запек (констипация) и какво го причинява

  Случвало ли ви се е? Запекът е една от онези теми, за които не обичаме да говорим. Всеки, който се е сблъскал с проблема обаче знае, че констипацията съвсем

Здрава и красива

Портокалът и портокаловият сок – здраве и красота

  Обичате ли да пиете чаша вкусен прясно изцеден портокалов сок за закуска? Ако е така, продължавайте, защото ползите от този обичан цитрусов плод са повече отколкото си  мислите! Портокалите

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.