8 съвета как да изберем подходящи детски обувки

8 съвета как да изберем подходящи детски обувки

Да изберем подходящи детски обувки

Детските обувчици не са само добър завършек на визията на вашето дете. Те предпазват нежните детски крачета от лошото време и студа. Това е и причината изборът на детски обувки да е изключително важен и да се подхожда с особено внимание към детайлите и изискванията.

На първо място е важно те да бъдат удобни и по мярка на вашето дете, защото трябва да осигурите комфорт на крача да се развива правилно. Не се препоръчват обувки за бебетата, защото мнението на ортопедите е, че те пречат на правилния растеж на крачетата.

да изберем подходящи детски обувки

За да им осигурите топлина е най-добре да заложите на пантофки, изработени от плат. Платът трябва да бъде еластичен и мек. Естествените материи са силно препоръчителни, за да не се изпотяват бебешките крачета и да се избегне получаването на алергични реакции. С тях и пръстчетата ще могат да се движат спокойно.

Кога е настъпил моментът за първите обувки?

Моментът да купите обувки на бебето е когато то започне да се изправя. Функцията на обувките на бебето е да подпомагат поддържането на тялото му от крачетата. Те трябва да бъдат гъвкави и комфортни, освен това е необходимо и да са в подходящия за него размер, за да не причиняват деформации на крачетата, в следствие на притискане.

„Буйките” с меки подметки са подходящи за зимния сезон. Според ортопедите, по този начин се укрепват малките мускули и се стимулират мускулните рецептори на ходилото.

Когато дойде времето, когато детето вече проходи стабилно, настъпва моментът, в който трябва да се купят и истинските обувки. Отново е важно да се изберат обувки, изработени от естествени материали, за да се избегне запарването на крачетата. Необходимо е подметката им да бъде еластична и гъвкава, както и с грайфер, за да не се пързаля детето.

detski maratonki

8 Основни правила при избора на детски обувки

  • Номерът на обувката трябва да е съобразен и със съответния сезон, в който ще се носи – през лятото крачето може да бъде и босо, но през зимата се носят по-дебели чорапки.
  • На 4-6 седмици е необходимо да проверявате дали обувките не са вече малки на вашето дете. При някои деца нуждата от нови обувки идва и само след два месеца, така че не трябва да пренебрегвате този факт.
  • 18-ти номер е най-малкият при детските обувки и отговаря на ходило с дължина от приблизително 11см. Намаляването или нарастването на размера с 1 номер отговаря на около 6,5мм. По този начин лесно можете да пресметнете на кой номер отговаря обувката на вашето дете, тъй като можете да измерите неговото краче.
  • detski sandali
  • Винаги гледайте посочения размер в сантиметри, тъй като при различните марки стъпката може да се разминава.
  • Трябва да избирате обувки, които обхващат глезените на детето ви, за да го държат максимално стабилно и да му осигурите по-голяма увереност при всяка стъпка.
  • Трябва да има свободно разстояние от 1см между палеца и стената на обувката. Това е важно за пресмятането на размера на обувките, така че не го пренебрегвайте.
  • Ширината на обувките се регулира доста по-лесно при обувките с връзки, но имат и един недостатък – по-трудни са за обуване. Лесни за обуване са обувките с ципове, също и тези с лепенки. Преценете сами кои обувки ще са най-удобни за вашето дете.
  • И не на последно място – доверете се на изпитана марка обувки с доказан опит, традиции и качество. Когато става въпрос за детски обувки в никакъв случай не трябва да си правите експерименти с новопоявили се производители, в които не може да бъдете сигурни. Челна позиция в класацията за качество и опит при производството на детски обувки държи именно Rival star. Бъдете сигурни, че залагайки на тях няма да сбъркате. Осигурете удобство и комфорт на вашето дете.

Още едно място, където можете да изберете от различни производители, тук.

Обувчиците от статията ни, можете да откриете в магазините на Runners. Те са много свежи и са съобразени с потребностите на вашето детенце.

Автор

Подобни статии

За децата

Детски подаръци за Коледа – зарадвайте своето дете

  Коледа е един от най – великите Християнски празници, носещ неповторимо настроение, много радост и приятни емоции за малки и големи. И все пак, именно децата са тези, които

За децата

Как да изберем име, български и чужди имена

Казват че името определя живота. Избора на родителите на име за своето дете винаги е бил трудно начинание съпътствано с множество предложения от роднини и приятели. Как ще се казва

За майките

Как да се преборим с гневните изблици на децата

  Гневните изблици на децата имат различни причини и всяко дете се успокоява по различен начин. Децата избухват по различни причини. По-големите деца използват гневните изблици като форма на изнудване

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.