Обувки и дрехи за бременни

Обувки и дрехи за бременни

 

Обувки и дрехи за бременни

Някои от бъдещите мами навярно са запознати,  че бременността може трайно променя размера и формата на женските стъпала, което прави доста трудно избирането на подходящи обувки.

За да се чувствате добре и да няма проблеми през този период, обувките, които носите трябва да са изключително удобни и да не създава напрежение или болка. Хубаво е също така, те  да са направени от материя, която да позволява на краката ви да дишат– например канава или кожа.

В никакъв случай бременните не трябва да носят обувки на високи токчета или платформи, а само равни,  защото те изпъват ходилата и гърба, и са много по-удобни.

През студените месеци, когато носите ботуши, също трябва да ги подбирате внимателно. Изберете по-широки модели, които не са стегната около прасците и глезените ви. Разбира се, ботушите също трябва да са ниски, просто забравете за токовете.

Дори и да ви се струват малко груби, мокасините са идеалните обувки за бъдещите майки. Те са с равни подметки, изключително удобни, идеални за всекидневна употреба, а дори могат да се съчетават добре с панталони и поли.

  

За по-спортните дами имаме добра новина. Продължавайте да си носите любимите кецове, дори и когато сте бременни, защото те са перфектни.

Избирайте модели, които са ви удобни, ако трябва дори си вземете малко по-големи, но в никакъв случай не трябва да ви стягат. Внимавайте също така с връзките – възможно е да се спънете в тях.

Избягвайте сандали и особено чехли. Те никак не са подходящи за бременни, защото се измъкват лесно и могат да причинят падане.

Както казахме, токчетата също не са препоръчителни, но това не значи съвсем да се отказвате от тях. Просто избирайте удобни обувки с по-ниски (до 4 сантиметра) и по-дебели токове. Високите обувки могат да променят стойката ви, да увеличат напрежението в гърба и коленете и да скъсят прасците. По време на бременността може да предизвикат и допълнителни проблеми със стъпалата, краката и гърба. Да не забравяме и по-голямата опасност от падане.

На много места вече се продават и специални обувки за бременни, които са проектирани така че да се приспособят към стъпалата, да са много удобни и лесни за обуване и събуване.

mokasini

Облеклото за бъдещи майки също е трудно за подбиране. Все пак няма как да не качите някое-друго килце, понякога дори и повече, а най-малкото, което е коремчето ви започва да расте с всеки изминал месец.

Най-важното при дрехите за бременни е да ви бъдат много удобни, да не са ви малки и да се чувствате комфортно с тях.  С такива може да се сдобиете от специалните магазини за бременни или в интернет, където се продават най-различни модели и размери.

Когато си купувате дрехи, изберете същия размер, който сте носили преди да забременеете. При дрехите за бременни номерацията е същата, а пропорциите на тялото на бъдещите майки са подобни на тези от преди бременността, но разликата е, че облеклата за бременни са по-дълги и по-широки при корема, бедрата, горната част на ръцете и бюста.

В никакъв случай това, че сте бременна не означава, че не може да бъдете модерна, напротив! Точно затова има модели, които стоят изключително добре и дори секси, а в същото време са много удобни и свободни.

Fashion-for-Pregnant-Women2

Изберете дрехи в различни цветове. Така ще може да направите повече комбинации и да ги изглеждате различна всеки път. За да изглеждате визуално по-малка носете тъмни цветове като черно и синьо, флорални мотиви и вертикални линии.

Тъй като по време на бременността кожата ви става по-чувствителна, а температурата на тялото по-висока, най-добре е да се обличате в естествени материи, като памук, вискоза и други, които да са леки и еластични.   

Изпробвайте дънки, които са с различна кройка и дълбочина, гледайте те да са от еластична материя. Подберете най-удобните за вас, като изберете модел, който ви харесва.

Pregnant-fashion-models-funky-300x258

Идеални за бъдещите мами са туниките, които освен много актуални, са и много удобни. Също така, може идеално да ги съчетавате както с клинове, така и с дънки. Не забравяйте да сложите и някакви аксесоари – бижута, шалчета, шапки, с които да изглеждате още по-красиви.

Бременността не трябва да е причина да се занемарите и да не се грижите за външния си вид. Прекрасно е, когато видиш една модерна, стилна и много свежо облечена жена с голямо коремче.

maternity-wear

Автор

Подобни статии

Без категория

Тенденциите за цели бански костюми 2015

През тази година дамите буквално ще останат зашеметени от предлаганите модели цели бански костюми. Летните тенденции са толкова експресивни и ярки, че не няма начин да останат незабелязани от представителите

Модерен дом

9 основни стила в интериорния дизайн

  9 основни стила в интериорния дизайн В началото на всеки проект за интериорен дизайн, възниква въпроса в какъв стил трябва да бъде създаден той, за да пресъздаде усещане за

Модерен дом

Да изберем за дома – ароматни свещи

  Как да изберем най-подходящите ароматни свещи за различните помещения в нашия дом?   Може би знаете, че ароматните свещи действат на принципа на ароматерапията. Идеята е, че различни миризми,

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!