Какво може да направим за пълноценна лятна ваканция на нашето дете?

Какво може да направим за пълноценна лятна ваканция на нашето дете?

 

Какво може да направим за пълноценната лятна ваканция на децата?

Лято е! Време за почивка. Децата са в лятна ваканция и могат да си отпочинат от натоварената учебна година. Естествено, това освобождава една голяма част от денят им. Следва нелеката задача да уплътняват това време.

лятна ваканция

Спомняйки си за нашето детство, в съзнанието ни изплуват каране на колело с приятели, мотаенето по улиците, игрите на открито или очакването с нетърпение да погледаме телевизия.

лятна ваканция

Сега нещата стоят по коренно различен начин. Децата предпочитат да прекарват ежедневието си пред телевизора, компютъра или видео конзолата, а за разнообразие излизат до магазина, от където да си купят поредния чипс. Не при всички е така, но при една голяма част деца – да.

Нека като отговорни родители да организираме свободното време на децата си, но по начин, който ще им бъде забавен и няма да развали удоволствието от лятната почивка.

Например, детето може успешно да търси и намира информация в интернет. При организиране на някой излет или лятната отпуска, може да му възложите отговорната задача да намери допълнителна информация за мястото, където отивате. След като се е справило с тази задача прочетете данните, които то е намерило и му обяснете как да различава сигурната от не толкова надеждната информация. Направете го интересно и така ще си бъдете взаимно полезни.

Повечето хора ползват годишната си отпуска през лятото, за да имат време да бъдат с децата си за повече време и на спокойствие. Едно организиране на почивката може да бъде много стресиращо изживяване, но ако включите цялото семейство и го превърнете в забавление ще стане много интересно.

Не е зле да направите списък на детето /ако е достатъчно голямо/ с нещата, които задължително трябва да прави през деня. Например да си събира дрехите, играчките, да разходи кучето или нещо друго, което е подходящо за възрастта му. Естествено, трябва да му остава време и за игри с приятели.

deca

Важно е да следите колко време вашият малчуган прекарва пред ТВ екрана или пред монитора на компютъра. Забраната за ползване ще го направи още по-желан, затова сложете някакви разумни граници. Все пак и вие гледате телевизия и ползвате компютър, не може да налагате правила, които вие не спазвате. Най-малкото няма да имат ефект.

Нормално е вие да не сте с детето си целодневно, все пак сте на работа. В повечето случаи децата се изпращат на гости при баби и дядовци за известно време. Ако вие нямате тяхната ценна помощ може да се насочите към летните лагери или центрове за забавление.

 

Автор

Подобни статии

За бебето

Майка приспива бебчето си за 1 минута само с масаж – видео

Всяка майка, която  е минала през мъчителното приспиване на бебчето си, което твърдо отказва да спи, мечтае за магическата пръчица или вълшебните думички, който биха накарали малкото съкровище да захърка

За децата

5 породи кучета, подходящи за деца

В случай, че имате дете, което ви моли настоятелно да отглеждате куче за домашен любимец, пред вас като родител възниква въпроса какво куче да избера , така че то да

За майките

За следродилната депресия – същност, причини и начини за преодоляване

Какво представлява следродилната депресия?  Следродилната депресия за съжаление е доста често срещано явление. Проявява се обикновено няколко дена след раждането, като продължителността и е строго индивидуална и зависи от много

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.