Как реагират мъжете на бременността

Как реагират мъжете на бременността

 

Как реагират мъжете на бременността?

Вашият партньор може да не реагира на добрата новина по същия начин, по който ще го направят приятелките ви. Има съществена разлика между него и близките ви дружки. Разберете го и се опитайте да не го приемате лично, ако не реагира по очаквания от вас начин.

Как реагират мъжете на бременността?

Вашите приятелки посрещнаха новината за бременността ви с възторжени викове на радост, а бъдещият татко едва отлепи поглед от вестника? Мъжете не винаги реагират на тази новина емоционално. Докато една част от мъжете, които са планирали създаването на потомство, показва щастие и радост, то за изненаданите татковци тази новина може да бъде разтърсваща.

Трябва да отбележим също, че мъжете и жените гледат на бременността по различен начин. Затова не го критикувайте, ако той не реагира адекватно. Дайте му време и пространство, за да осъзнае какво се случва и какво тепърва ще се промени. Да не забравяме, че често има основателни причини за мъжките реакции, затова помислете за следното:

web_pregnant-coup_big_ce

·         Мъжете не могат да изпитат бременността по начина, по който го правят жените. Разбира се, бъдещите татковци също са съпричастни към случващото се, но те не са свързани с бременността, както своите половинки. Дори могат да се почувстват пренебрегнати, тъй като цялото внимание ще е за вас.

·         Мъжете се притесняват, дори да не ви го казват. Той вероятно се притеснява за вашето здраве и това на бебето, за раждането, за предстоящите разходи. Ако напуснете работата си още през първите 2-3 месеца, той вероятно ще почувства още по-силен финансов натиск, тъй като ще е единственият източник на доходи.

·         Мъжете се питат какви бащи ще бъдат. За някои мъже бащинството е нещо, което са чакали с години, за други – идва като гръм от ясно небе. Затова и подготвените се справят по-добре и реагират по-позитивно на новината за бременността. Говорете с него за притесненията му и работете заедно по преодоляването им.

man-smiling-pregnant-wife-650x325

Реакциите на бъдещите татковци зависят и от отношението им към вас, от плановете за бъдещето, от сериозните им намерения. Не бъркайте обаче по-сдържаните реакции на хубавата новина с липсата на сериозни намерения. Имайте предвид, че мъжете се страхуват да изразят чувствата си и често не знаят как да го направят. Нормално е в първия момент да не покажат широка усмивка, а да осмислят чутото. Едва по-късно може и да ви споделят как се чувстват.

По-непредвидими са реакциите на мъжете по отношение на непланираната бременност. Ако мъжът до вас е внимателен, грижовен и отговорен, той ще реагира нормално и на планираната, и на непланираната бременност. Трябва да знаете обаче, че споделянето на чувствата не винаги върви по план. Вие може да очаквате да ви прегърне силно и да ви каже колко ви обича, а той да ви гледа втренчено и да ви попита дали сте сигурни.

И все пак, първите реакции не винаги са определящи. Въоръжете се с търпение и всичко ще си дойде по местата!

 

 

Автор

Подобни статии

За бременността

Бременна ли съм? Ранни признаци за откриване на бременност

  Вижте кои са ранните признаци за откриване на бременността Бременна ли съм? Въпрос, чиито отговор променя съдби, променя животи… Въпрос, чието задаване провокира на първо място разбира се календара.

За майките

Да изберем подарък за сватба

Трябва да измислите подарък за сватба? Ще се опитаме да ви помогнем с тежката задача. Има приказка, че трите най – важни събития в живота на човек са раждането, сватбата

За майките

Как се отразява бременността на красотата – лице и зъби

  Питате се как се отразява бременността върху женската красота. В първа част ви разказахме как се отразява тя върху кожата като цяло.  Що се отнася до кожата на лицето

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!