Как правилно да разпределяме нашия семеен бюджет и ролята на парите в отношенията?

Как правилно да разпределяме нашия семеен бюджет и ролята на парите в отношенията?

ID-10029358Казват, че пътят към успеха е богатството и силното здраве. Истината е, че всеки има различни разбирания за добро финансово състояние, като заедно с това хората с едни и същи приходи могат да живеят по съвсем различен начин. Днес ще разгледаме тази тема, а именно връзката между семейния бюджет и личните отношения, но и как да го разпределяме правилно.

Специалистите по бракоразводните дела утвърждават, че в основата на седемдесет процента от разводите са именно разногласията във връзка с парите. Колкото и да е странно, липсата на финанси може да развали и най-добрите отношения, но и да съсипе истинската любов. Грешката на много от партньорите е, че не се замислят относно бъдещите финансови въпроси на семейството си. Често ние размишляваме на тази тема и семейния бюджет едва след като се появят такива проблеми. Но и тук не е късно да се замислим, като заедно с половинката си да седнете и да разберете как правилно да разпределите вашите приходи.

Първото важно нещо е да премахнете излишните разходи, като тук визираме вредните навици, като например пушенето на цигари, а не да се лишавате от всичко. Също така трябва да сметнете, какви са вашите общи доходи и да започнете заедно да се консултирате за големите покупки, а не да правите всичко сами, без да попитате мнението на човека до вас. Запомнете, че именно дребните разходи често са най-големите ви финансови проблеми. Разделете вашите харчове в няколко категории – битови сметки, хранителни продукти, плащане на обучението на детето ви и разбира се, малките ви глезотийки за добро настроение. Ако имате кредити, трябва да добавите и тях в отделна графа. Запомнете също така, че има различни битови разходи, които не са предвидени и не знаете кога ще се налага да мислите за тях, като например закупуването на лекарства. Ето защо е важно да имате заделени пари за тези цели, а не в един момент да се окажете с вързани ръце и да започнете да се карате с човека до вас.

Можете да заделяте пари и за почивка, ремонт или пък за по-големи покупки. Свободните финансови пари ID-10027032също са важни. Все пак именно рутината в отношенията често е причината за разводите. Важно е да можете да си позволите различни развлечения, като например ходене на кино или ресторант. Ако вие внимателно се замислите над този списък, то ще можете много по-лесно да избегнете бъдещи финансови трудности и проблеми, които да са основа за семейни скандали или пък дори за развод по мексиканки с вашия партньор.

Именно планирането е първата стъпка към успеха да разпределяте правилно вашия семеен бюджет. Запомнете, че и всеки член на семейството, включително и децата ви трябва да имат свои средства за различни лични нужди. И в заключение ще кажем, че винаги трябва да обсъждате всичко със семейството си, без значение дали става въпрос за финанси или други проблеми.

 

Photos: http://www.freedigitalphotos.net

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Ах, тези лоши момчета! Виж как да кажеш “Сбогом!”

  Ах, тези лоши момчета ! Привличат жените, без дори и най-малко усилие. След като минат през живота ти и разбият сърцето ти, не спираш да хленчиш месеци наред. Най-трудното нещо

Любов и секс

Хванах си гадже, но сексът не върви

  Срещнали сте страхотен мъж, чувствата ви са силни и вече сте на „втора база“. Обаче става засечка – сексът не върви. Нормално е да махнете с ръка и да кажем

Любов и секс

20 причини да правите любов тази нощ

1. 21-минутно умерено сексуално упражнение ще изгори калориите от сандвича, който сте изяли на обяд. 2. Защото той е тук. 3. Ще превърнете неуспешния ден в хубава нощ. 4. Заспивайки

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.