Как да планираме сватбата на мечтите си

Как да планираме сватбата на мечтите си

Как да планираме сватбата на мечтите си

Сватбата е най-вълнуващото преживяване за много жени, но тя също така не рядко се превръща в източник на напрежение. За да избегнете този момент, се нуждаете от ефективна организация, която да ви даде усещането, че държите нещата под контрол.

Стъпка 1: Бюджет, график, документация

да планираме сватбата

1.Задаване на бюджет: Важно е да спазвате определен бюджет и да запазите желанията си реалистични. Въпреки че сватбата е един много специален ден от живота ви, това не е извинение да фалирате. Напомняйте си, че има и още много прекрасни поводи за празнуване по време на съвместния ви живот, които не искате да помрачите с дългове.

·         Стремете се никога да не надвишавате сумата, определена за сватбата. И все пак, бъдете гъвкави и готови да преразгледате бюджета при нужда. Винаги може да намалите средствата за нещата, които не са толкова важни и да дадете приоритет на други.

·         Възможно е родителите ви да искат да платят част от разходите за сватбата и това да облекчи бюджета ви. Въпреки това, не ги натоварвайте излишно. Попитайте ги колко могат да отделят и се придържайте към тавана на бюджета.

2. Направете график на сватбата: Започнете с календар с помощта на който разработете разумен график в зависимост от времето, което имате.

  • Не изпадайте в паника, ако не разполагате с цяла година за организиране на сватбата. Можете да имате страхотна сватба и за 3 месеца.
  • Основният проблем е запазване на място за сватбения прием. На някои места се налага да се чака с месеци. Ако не успеете да се уредите с дата в любимото ви заведение, помислете за други алтернативи.

сватбена рокля

3. Сватбен софтуер: Ще се наложи да държите нещата изкъсо и да наблюдавате какво се случва с предварителното планиране. Също така, трябва грижливо да събирате фактури, разписки, снимки от желаната декорация, облекло, сватбени рокли, рокли за шаферките, инструкции и прочие. Може да използвате сватбен софтуер за планирането на сватбата си.

Стъпка 2: Дата за сватбата, запазване на ритуална зала за сключване на брак, покани

венчални халки

  1. Голяма или малка сватба? Поговорете с вашия годеник дали ще организирате голямо тържество, или нещо по-скромно. Също така да определите, колко хора ще присъстват, броя на шаферките.
  2. Определяне на дата за сватбата: Помислете кога ще е най-удобно на най-близките ви хора, за да могат да присъстват, кога е свободна залата, която сте избрали за приема. Ако предупредите навреме приятелите си, те ще направят всичко възможно, за да се освободят за деня на сватбата ви.
  3. Списък с гостите: Определете списъка с гостите и изпратете покани до всички най-малко 2 месеца преди събитието.
  4. За да бъде легитимен бракът ви, трябва да го сключите в една от ритуалните зали на населеното място, в което живеете. 30 дни преди исканата дата трябва да подадете заявление за сключване на брак в общината. Подава се и декларация, че не съществуват закони причини да не сключите този брак, уточнявате дали искате да си смените фамилията, както и кои ще са кумовете.

Стъпка 3: Сватбена рокля, аксесоари, брачни халки

  1. Сватбената рокля: Проучете различни идеи за закупуване на готова рокля, поръчка или под наем. Не е нужно да се придържате към традициите и да купувате рокля, която няма да облечете никога повече. Помислете дали ще има воал, какъв модел ще са обувките, какви ще са роклите на шаферките.
  2. Брачните халки: Дали са от сребро, злато, платина и т.н. решавате вие. Хубаво е да си поръчате свой уникален модел, който да гравирате от вътрешната страна, но може и да се спрете на готови халки.

покана за сватба

Стъпка 4: Музика, видео, снимки

  1. Наемете фотограф, за който знаете, че е добър. Попитайте приятелите си за препоръки. Те вероятно ще ви помогнат да изберете доказан професионалист.
  2. Помислете дали ще наемете оркестър, група, DJ.

булчинска рокля

Стъпка 5: Сватбено меню

Решете какъв вид храна и освежителни напитки ще бъдат сервирани на сватбата ви. Опитайте се да намерите златната среда между това, което ще зарадва гостите ви, и това, което можете да си позволите.Изборът на сватбена торта е по-вълнуващ. Преди да поръчате, трябва задължително да я дегустирате. Хубаво е да имате 8-10 примерни торти, от които да изберете.

Стъпка 6: Транспорт

Изберете подходящ транспорт. Някои двойки предпочитат класически автомобили, други – лимузини, трети – каляски. Някои семейства държат на традиционната украса на превозното средство, така че ако имате хубава кола в гаража, не е задължително да наемате друга.

honey-moon

Остава да ви пожелаем весело прекарване и дълъг и щастлив семеен живот!

Автор

Подобни статии

За мен

Кои са 4те женски архетипи?

Какво е това архетип? Понятието архетип произхожда от гръцки и означава модел. В психологията термина се използва за описание на модела на обектите, на личността или начина на поведение, характерен

За нас

Виж суровата истина! Признаци за мъжката изневяра

  Мъжете са генетично предразположени да кръшкат? Виж дали това наистина е така в следващите редове. Много известни политици, актьори и спортисти са се оказвали в неудобно положение да обясняват

В леглото

Как да свършим едновременно?

  Как да успеем да свършим едновременно? Този въпрос вълнува не само начинаещите в сексуалните изживявания, а и по-опитните. Интимните отношения с постоянен партньор позволяват да се постигне такъв синхрон

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.