Какъв домашен любимец да си вземете, ако имате дете

Какъв домашен любимец да си вземете, ако имате дете

 

Във семейството ви има малко дете, а вие искате да си вземете домашен любимец? Може би ще ви е малко трудно да прецените какъв, тъй като трябва да се съобразите с някои неща, които може да са вредни за вас и малкия представител в дома ви.

Може да избирате между кученце, хамстер  и още много , но трябва да го изберете според възрастта на детето ви, пространството, с което разполагате във вашия дом и естествено времето, което може да отделите за него. Не забравяйте, че домашният любимец ще изисква толкова грижи, колкото е вашето дете, затова помислете добре преди да предприемете тази стъпка.

Вижте кои са най-подходящите животни за вас и вашия малчуган:

papagal

Папагалче

Папагалчета или друг вид птици ще са подходящи, ако вашето дете обича музиката. Някои от декоративните птички издават толкова нежни и мелодични звуци, които ще подействат успокояващо както на вас, така и на вашето бебе. Също така те не изискват нито много грижи, нито много пространство. Лесни са за отглеждане и някои от тях са толкова цветни и красиви, че със сигурност всеки един член от семейството ви ще се влюби в тях. Не трябва да забравяте само, че в клетката на чаровната птица трябва да има винаги прясна вода, храна и някоя играчка, с която да се занимава.

ribkaРибки

Рибките могат да бъдат чудесен любимец за семейства с деца, независимост от тяхната възраст. Те са малки, цветни, приятни за гледане и са идеални дори и при наличието на бебе вкъщи. Не изискват нито много време, нито много грижи или пък пространство. Едиственото, което трябва да направите е да си изберете подходящ аквариум, да купите колкото рибки искате и да ги храните със специална храна, която се продава в магазините за домашни любимци. Важното е да не забравяте да почиствате аквариума поне веднъж седмично.

 

hamsterХамстер

Хамстерите са също добра идея за домашен любимец за семейства с деца, с малко пространство вкъщи, но които имат време на отделят нужните грижи за това животинче. Те са пухкави и малки и децата обичат да си играят с тях. Трябва да им осигурите аквариум или клетка, постлани с талашит, който трябва да се сменя два пъти седмично. Любимите храни на хамстерите са маруля, моркови, ябълки, спанак и др.

 

zaekЗаек

Какъв по-хубав домашен любимец за едно дете от малко, сладко, пухкаво зайче. То е подходящо както за големи, така и за малки. Зайчетата са сравнително лесни за отглеждане, но все пак трябва да имате достатъчно време за да се грижите добре за тях. Клетката на заека трябва да е четири пъти по-голяма от самия него с твърд под и кутия с пясък, която трябва да се сменя всяка седмица. Любимите им храни са трева, моркови, зеле и други зеленчуци.

 

kotkaКотка

Тя е подходящ домашен любимец за семейства с малки деца. Изисква грижи, но не чак толкова, че да не можете да се справите – просто трябва да я храните, сменяте редовно водата, чистите котешката тоалетна и много да я обичате. Също така трябва да изберете подходящата порода, има котки, които много добре се разбират с малки деца: сиамски котки, руски сини котки, както и всякакви малки котенца. Това са едни от най-обичливите домашни любимци, към които бързо ще се привържете.

kycheКуче

Не на последно място, прекрасен домашен любимец за вашето семейство ще е кучето. Тo обаче изисква много внимание и разходки, периодични прегледи при ветеринаря и трябва да се храни поне два-три пъти на ден в началото. С течение на времето повечето кучета се хранят веднъж на ден. Какво значение има това при положение, че любовта и радостта, с която то ще ви дари са безценни. Кучетата ще станат верни приятели на вас и вашето дете, те са лоялни, добри и няма как да не ги обикнете.

 

Photos by: http://www.freedigitalphotos.net

 

Автор

Подобни статии

За майките

Как да забременея

Как да забременея? Ще ви дадем няколко съвета за успешно зачеване. Много бъдещи родители, и особено майки, толкова силно желаят да имат отроче, че се превръща във фикс-идея. В статията ще

За децата

Витамини за деца: помагат или вредят?

Витамини за деца… Както детето учи азбуката от А, Б, В, така се нуждае и от витамини А, В, С и т.н. Педиатрите и специалистите по хранене са единодушни относно

За нас

Да изберем подарък за сватба

Трябва да измислите подарък за сватба? Ще се опитаме да ви помогнем с тежката задача. Има приказка, че трите най – важни събития в живота на човек са раждането, сватбата

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.