Бисексуалността при жените

Бисексуалността при жените

 

Нормална ли е и често срещана бисексуалността при жените?

По рождение хората са двуполови същества, като според общоприетата норма сексуалността на жените трябва да е еднопосочна – жена => мъж. Въпреки това, има много жени, които избират своя партньор не по пол, а по характер. Те изпитват еднакво силно влечени и към жени и към мъже – нарича се бисексуалност. За никой не е тайна, че нашето общество все още не е напълно готово да приеме подобна ориентация, и на тези жени често им се налага да крият своите предпочитания.

В по развитите страни нещата не стоят по този начин – като че ли хората са малко по – свободомислещи. Типичен пример за това е Мадона, която открито ни представя в клиповете си любовни сцени, както с мъже, така и с жени. Според нея това е най – сигурния път към задоволяването на една жена и изглежда съвсем не е сама в тези си възгледи. Все повече са жените, които желаят „да вървят и от двете страни на улицата”.

Мадона

Всъщност всички сме „би”? Според сексолозите този копнеж, това желание е заложено малко или много във всеки от нас, но жените са тези, които го приемат по – открито и му се отдават повече.

Защо бисексуалните жени се крият?

Повечето бисексуални жени поддържат интимна връзка едновременно с мъжа до себе си и с представителка от своя пол, като според психолога Вилхелм Бергман около 80% от тях предпочитат това да остане в тайна. Според Бергман причината за това мълчание е не само страха от общественото презрение, но и от това да не наранят мъжа до себе си. Ако той разбере, че жена му намира сексуално удовлетворение и на друго място освен при него е много вероятно да се почувства неуверен в своите способности на любовник, а всички знаем колко важно е това за мъжете.

бисексуалността при жените

Какво може да предложи тя, което той няма? Според направените анкети излиза, че жените попадат в обятията на друга жена, най – вече поради незадоволените си нужди от ласки и нежност. Повечето признават, че хомосексуалната връзка, която поддържат им е необходима по – скоро за да се почувстват емоционално удовлетворение, отколкото сексуално. За съжаление повечето мъже не са в състояние да даряват любимата си с нежности, поради това, че все още робуват на стария предразсъдък, че „нежността не е мъжествена”… Освен това анкетираните жени споделят, че самия сексуален акт с представителки от техния пол е едно „обогатяващо преживяване”. Жените са по – сръчни, с по – богато въображение, по – отдадени, грижат се и за най – малкия детайл и знаят какво би се харесало на една жена – нежен допир, ласки, галене на чувствените зони, нежни думи и много време…

голи снимки

Без да виним мъжете, нека отбележим, че техните представи за това как се задоволява една жена често се разминават с действителността или са непълни. Може би именно за това бисексуалните жени споделят, че двата вида секс са съвсем различни и всеки сам за себе си носи различно удоволствие.

„Убедените лесбийки са тези, които гледат с най – голямо неблагоразположение към бисексуалните жени!” – Това споделят, част от анкетираните жени. Според тях лесбийките гледат на бисексуалните, като на предатели. Това че жената може да се наслаждава и на секса с мъжа, противоречи на възгледите на лесбийките.

Автор

Подобни статии

За нас

Някои рискове при спор в двойката

  В спор и раздразнение си често изричаме крайни думи. Без да си даваме сметка, че те остават да тлеят помежду ни като огнища за бъдещи по-сериозни разпри. Предлагаме ви

Любопитно

Ръка за ръка – мъжете и жените

  Защо да се помирим мъжете и  жените ? Няма да има вече ние, жените, и те, мъжете. Ние, добрите жени, и те, лошите мъже… Мъжете били необходимото зло и

За нас

8 неща, които не знаеш за мъжете

  Ах, тези мъже! Колкото повече мислим, че знаем всичко за тях, толкова повече разбираме, че грешим. Смяташ ли, че мъжете са ти ясни? Имаш ли самочувствието да твърдиш, че

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.